Leivo leivät tattari- ja ruisjauhoista. Täydellinen lisä aamupalapöydässä juuston kanssa!
Tee näin:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon. Kaada maito kulhoon ja sekoita. Lisää rahka, voi, suola, hunaja, 2 dl tattarihiutaleita, ruis- ja suurin osa tattarijauhoista. Alusta taikina tasaiseksi, lisää tarvittaessa jauhoja ja anna taikinan kohota levinliinan alla noin 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja leivo 2 leipää. Aseta ne leivinpaperille uunipellille. Kohota leipiä levinliinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Voitele leivät kananmunalla ja ripottele päälle 1 dl tattarihiutaleita. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia. Anna leipien jäähtyä.
Tarjoiluehdotus: Tarjoile juuston kanssa.