Yorkshire pudding -pannukakkukupit

Yorkshire pudding -pannukakkukupit

Hemmottele ystäviä ja perhettä herkullisilla ja kuohkeilla Yorkshire pudding -pannukakkukupeilla. Nämä herkulliset, kuohkeat pannukakkukupit ovat täydellisiä suuremman joukon yhteisiin hetkiin tai pienemmän porukan kodikkaisiin koti-iltoihin. Ruokalaji on suosittu valinta esimerkiksi sunnuntaipaistin kaltaisten perinteisten brittiläisten aterioiden oheen, mutta sen monipuolisuus ja yksinkertaisuus tekevät siitä myös ihastuttavan lisukkeen monille muille ruokalajeille.
https://www.arla.fi/reseptit/yorkshire-pudding-pannukakkukupit/

Tee näin:

  • Esilämmitä tavallinen uuni 220 °C:seen tai kiertoilmauuni 200 °C:seen.
  • Lisää tippa auringonkukkaöljyä Yorkshire pudding -pannukakuille tarkoitetun vuoan kuppeihin. Jos pidät suurista pannukakuista, voitele vain 8 kuppia, ja jos tykkäät enemmän keskikokoisista pannukakuista, voitele 12 kuppia.
  • Laita vuoka uuniin kuumenemaan.
  • Lisää vehnäjauhot kulhoon ja vatkaa munat sekaan.
  • Lisää maitoa hitaasti ja vatkaa jatkuvasti varmistaaksesi, ettei seokseen jää paakkuja. Lisää ripaus suolaa ja pippuria.
  • Ota kuumat vuoat uunista (älä pidä vuokia uunissa yli 10:tä minuuttia) ja kaada taikina tasaisesti kuppeihin sen mukaan, minkä kokoisia pannukakkukuppeja haluat.
  • Laita vuoka takaisin uuniin ja anna paistua 20–23 minuuttia. Älä avaa uunia. Pannukakkukuppien tulee olla kuohkeita ja pinnalta kullanruskeita.
  • Tarjoile ja nauti.
Valmis!
Vinkki

Vatkaa taikina voimakkaasti, jotta siihen ei jää paakkuja. Seoksen tulee olla sileää ja hyvin sekoittunutta. Näin saat taikinaan myös ilmavuutta, mikä antaa Yorkshire pudding -pannukakuille niiden klassisen kuohkean ulkonäön.

Vinkki

Älä täytä kuppeja liian täyteen. Täytä kuppeihin taikinaa noin kaksi kolmasosaa, jotta taikina nousee tasaisesti eikä vuoda yli. Jos pidät suuremmista Yorkshire pudding -pannukakkukupeista, kokeile lisätä enemmän taikinaa.

Vinkki

Älä avaa uunin luukkua, kun Yorkshire pudding -pannukakut ovat paistumassa. Pannukakkukupit saattavat lässähtää, mikä tarkoittaa, että ne menettävät paljon halutusta kuohkeasta ulkonäöstä ja rakenteesta.

Ainekset

Kananmunaa
4
Yleisjauhoja
150 g
Maitoa
210 Milliliter
Auringonkukkaöljyä (voiteluun)
Suolaa ja pippuria

Kokeile kotitekoisia Yorkshire pudding -pannukakkukuppeja

Tällä reseptillä voit valmistaa yksinkertaisemman version kotitekoisista Yorkshire pudding -pannukakkukupeista, jotka edustavat rakastettua brittiläistä perinnettä. Kiinnittämällä huomiota yksityiskohtiin leivot herkullisia pannukakkukuppeja, jotka täydentävät illallispöytää sekä maulla että kauneudella. Jokainen suupala on täynnä historiaa tehden näistä pannukakkukupeista paitsi herkullisia myös upean tavan luoda uusia muistoja perheen ja ystävien kanssa sunnuntaipaistin äärellä.

Kullanruskeat, rapeat ja kuohkeat

Yorkshire pudding -pannukakkukupeissa on kullanruskea kuori, joka ihastuttaa ketä tahansa hyvän ruoan ystävää. Houkuttelevaa kullanruskeaa sävyä täydentää kuohkea rakenne, joka ilahduttaa aisteja jokaisella suupalalla. Rapean kuoren ja kevyen, ilmavan sisuksen kontrasti on olennaista tässä ruokalajissa. Nämä pehmeät ja ilmavat herkut ovat perinteinen brittiläinen lisuke, jolla voit helposti tehdä vaikutuksen vieraisiin ja joka sopii hyvin yhteen erilaisten pääruokien kanssa.

Tarjoile tuhtien ruokalajien kanssa

Yorkshire pudding -pannukakkukupit ovat olennainen osa perinteistä ja tuhtia brittiläistä päivällispaistia. Pannukakkukuppeja tarjoillaan usein mausteisen paistin rinnalla. Kun Yorkshire pudding -pannukakkukupit tarjotaan mureiden lihaviipaleiden, paahdettujen kasvisten ja runsaan kastikkeen kera, ne saavat ansaitsemansa huomion. Lautaselle jääneen kastikkeen voi herkullisella tavalla pyyhkiä pannukakkukupin pehmeän sisuksen avulla.

Yorkshire pudding -pannukakkukupit sopivat erinomaisesti yhteen naudanlihapadan kanssa tarjoten ihastuttavan yhdistelmän makuja ja vastakohtaisia koostumuksia. Pannukakkukupit täydentävät täyteläistä lihaa ja mehevää pataruokaa imien itseensä lihan herkullisia nesteitä.

Toinen brittiläisen keittiön klassikko on bangers and mash eli makkara ja perunasose. Kun täydennät tätä ruokalajia Yorkshire pudding -pannukakkukupeilla, saat vielä enemmän perinteitä ja makuelämyksiä. Mausteiset makkarat, kermainen perunasose ja karamellisoidut sipulit sopivat täydellisesti yhteen Yorkshire pudding -pannukakkukuppien kanssa tehden ateriasta entistäkin herkullisemman.

Klassinen brittiläinen perusruoka koko perheelle

Yorkshire pudding -pannukakkukupit ovat syvään juurtuneet brittiläiseen keittiöön ja koristaneet perheen illallispöytiä jo vuosien ajan. Sekä aikuiset että lapset kokoontuvat innolla nauttimaan sunnuntaipaistia, jonka lisukkeena näitä kullanruskeita herkkuja usein tarjoillaan. Tällä brittiläistä perinnettä vaalivalla reseptillä voit valmistaa Yorkshire pudding -pannukakkukuppeja täydentämään mitä tahansa suurta perheillallista.

Haluatko kokeilla muita brittiläisen keittiön peruspilareita? Kokeile toad in the holea ja shepherd’s pieta. Muita klassisia makeita herkkuja ovat esimerkiksi sitruunakuorrutettu kakku ja helpot murokeksit.

Tuunaa Yorkshire pudding -pannukakkukuppeja omaan tyyliisi

Perinne ja historia ovat tärkeitä, mutta eivät niin tärkeitä, etteikö Yorkshire pudding -pannukakkukuppien reseptissä olisi tilaa luovuudelle ja kokeilunhalulle.

Mausta pannukakkutaikina erilaisilla yrteillä ja mausteilla. Valitse mitä tahansa aromaattisista yrteistä, kuten rosmariinista, timjamista tai salviasta, lämpimän mausteisiin vaihtoehtoihin, kuten valkosipulijauhe, paprika tai cayennepippuri. Saat herkullisempaa vivahdetta lisäämällä raastettua juustoa, kuten cheddaria, parmesaania tai gruyèrea. Ne tuovat pannukakkukuppeihin mausteisuutta.

Kokeile myös lisätä pannukakkukuppeihin täytteitä, kuten ruskistettua pekonia, pancettaa, paistettuja herkkusieniä, pinaattia tai paahdettuja kasviksia.