Viinimarjakakku

Viinimarjakakku

Viinimarjakakku rahkakuorrutteella on ihana herkku, joka syntyy syksyn tuoreista marjoista.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 °C:een. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Yhdistä seokset. Lisää kerma ja sitruunamehu. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (ø 24 cm). Kaada puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle puolet viinimarjoista. Kaada loput taikinasta viinimarjojen päälle ja vielä päällimmäiseksi loput viinimarjoista. Painele kevyesti pinta tasaiseksi. Paista uunin alaosassa noin 45 minuuttia ja anna jäähtyä. Vaahdota voi ja tomusokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää 1 rkl rahkaa ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon loput rahkasta varoen. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja koristele viinimarjatertuilla.
Valmis!

Ainekset

200 g
Sokeria
2½ dl
Kananmunia
3
Vehnäjauhoja
3 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
100 g
Sitruunan kuori ja mehu
1
Viinimarjoja
150 g
Kuorrutus
50 g
Tomusokeria
2 dl
250 g
Viinimarjoja tertuissa