Vihanneskeitto

1 tunti
(0)
Kommentit
Vihanneskeitto

Vihanneskeitto on nopea keitto, jota voit muokata omien suosikkivihannestesi mukaan. Perunankuorisipseillä saat ihanaa rapeutta keiton pinnalle ja mikä parasta - vältyt myös hävikiltä!

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/vihanneskeitto/

Ainekset

4 annosta

Vihanneskeitto

Purjoa
100 g
Perunoita
400 g
Persiljaa
150 g
Porkkanoita
100 g
Kuivattua timjamia
1 tl
Inkivääriä
1 rkl
Vettä
1 l
Kasvisfondi
1
Arla® Lempi Smetanaa
200 g
Valkosipulinkynsi
1
Pakasteherneitä
100 g
Suolaa
1 ripaus
Mustapippuria
1 ripaus

Perunankuorisipsit

Rypsiöljyä
1½ dl
Suolaa
½ tl

Tee näin:

Vihanneskeitto

  • Viipaloi purjo ohueksi, siirrä osa sivuun käytettäviksi koristeluun.
  • Pese ja kuori perunat, persiljajuuri ja porkkana, säästä kuoret perunalastuja varten.
  • Kuutioi juurekset noin 1x1 cm:n kuutioiksi.
  • Kuullota purjoa ja juureksia timjamin kanssa voissa ja rypsiöljyssä noin kaksi minuuttia suuressa kattilassa.
  • Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 5-8 minuuttia.
  • Lisää tässä vaiheessa 150 g smetanaa. Lisää joukkoon valkosipuli. Anna hautua ja lisää herneet juuri ennen tarjoilua.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.

Perunankuorisipsit

  • Kaada öljy pannulle. Kuumenna noin 140 °C:seen.
  • Paista perunankuoret rapeiksi noin 5 minuuttia. Valuta paperipyyhkeen päällä ja ripottele pinnalle suolaa.
  • Lisää sipsit ja loput purjosipulista keittoannosten pinnalle. Tarjoile lopun smetanan kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Vihanneskeitto Q&A

Mitä voin lisätä vihanneskeittoon, jotta se maistuisi paremmalta?

Miten lisätä vihanneskeittoon täyteläisyyttä?

Miten pitää vihannekset pureskeltavina keitossa?

Mikä sopii hyvin kasviskeiton kanssa tarjoiltavaksi?

Missä järjestyksessä vihannekset lisätään keittoon?

Voinko vihanneskeittoa pakastaa?

Helppo kotitekoinen vihanneskeitto

Kotitekoisen vihanneskeiton potentiaalia ei pidä aliarvioida. Rakkaudella ja huolellisuudella tästä yksinkertaisesta arkipäivän ruoasta voi tehdä lohduttavan herkkuruoan. Tärkeintä on ymmärtää kunkin ainesosan merkitys ja osata ottaa siitä kaikki irti.

Vihanneskeitto aineksista, joita sinulla on kotona kaapissasi

Älä anna jääkaapissasi olevien vihannesten tai puoliksi tyhjien pakastekukkakaali-, parsakaali- tai sienipussien mennä hukkaan. Kun käytössäsi on kasvisliemikuutioita ja smetanaa, voit valmistaa herkullista hävikkikeittoa, joka antaa ylijäämävihanneksillesi uuden elämän. Onko ruokakomerossa jäljellä myös pastaa? Anna pastan hautua kasvisten kanssa saadaksesi vieläkin ruokaisamman keiton.

Lisukkeita, jotka sopivat hyvin vihanneskeiton kanssa

Rapea, maalaisleipä on luotettava kumppani minkä tahansa vihanneskeiton kanssa. Tarjoa se muhkeina viipaleina, voin ja suosikkijuustosi tai muiden päällisten kanssa. Muita erinomaisia vihanneskeiton lisukkeita ovat valkosipulileipä ja suolakeksit juustodipin kera. Voit myös valmistaa raikkaan raikkaan salaatin, joka täydentää keiton lämpimiä ja pehmeitä koostumuksia.

Suosikkivariaatiomme vihanneskeitosta

Jos haluat sileän vihanneskeiton, voit kokeilla kasvisten soseuttamista, kun ne ovat tarpeeksi pehmeitä. Pastan tai nuudeleiden lisääminen on hyvä tapa antaa vihanneskeitolle lisää rakennetta. Voit myös tuunata reseptiä eri kulttuurien mukaisesti: lisää tomaattisosetta, oreganoa ja pastaa, niin saat italialaisen minestronen kaltaisen version. Tai paista kasvisten kanssa suosikkicurrya ja vaihda smetana kookoskermaan, jolloin keitto saa intialaisen tai thaimaalaisen vivahteen.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet