Vesimelonisalaatti mintulla

Vesimelonisalaatti mintulla

10 minuuttia
Nauti virkistävästä mintulla höystetystä vesimelonisalaatista, jossa vesimeloni yhdistyy välimerelliseen juustoon mangon ja chilin kera. Olemme sekoittaneet joukkoon muutamia suosikkiyrttejämme tehdäksemme siitä entistä raikkaamman. Yhdistä se grillattujen lihojen, kasvisten tai merenelävien kanssa nauttiaksesi mehukkaasta lisukkeesta grillin savuisille mauille.
https://www.arla.fi/reseptit/vesimelonisalaatti-mintulla/

Tee näin:

  • Leikkaa vesimeloni suupaloiksi.
  • Lisää vesimeloniin välimerellinen juusto mangon ja chilin kera.
  • Sekoita minttu varovasti joukkoon.
  • Viimeistele halutessasi ripauksella rosépippuria.
  • Kääntele kaikki ainekset sekaisin ja nauti!
Valmis!
Vinkki

Valitse pieni vesimeloni, joka tuntuu painavalta kokoonsa nähden. Tämä viittaa yleensä siihen, että meloni on sopivan makea ja mehukas. Kopauta melonia varovasti. Jos siitä lähtee tömähtävä ääni, se on todennäköisesti kypsä. Vesimeloni, joka kuulostaa kopautettaessa kimmoisalta ennemminkin kuin ontolta, on todennäköisesti kypsä ja valmis tekemään salaatistasi loistavan.

Vinkki

Maksimaalisen maun saat lisäämällä tuoreeksi hienonnettua minttua juuri ennen tarjoilua. Näin minttu säilyttää kirkkaan vihreän värinsä ja eloisan arominsa. Mintun repiminen tai hienontaminen viime hetkellä myös pitää sen maun terävänä ja intensiivisenä, jolloin saat salaattiin parhaan mahdollisen maun.

UKK: Kysymyksiä vesimelonisalaatista mintulla

Saat parhaan vesimelonisalaatin mintulla, kun luet alta vastaukset joihinkin yleisimpiin kysymyksiin.

Miten leikkaan melonin?

Halkaise meloni ylhäältä alas, mikä helpottaa kuoren poistamista. Melonin halkaisun jälkeen aseta kumpikin puolikas leikkauspinta alaspäin, jotta ne pysyvät hyvin paikoillaan. Sen jälkeen leikkaa se tasaisiksi kuutioiksi. Näin melonin palaset näyttävät upeilta samalla kun ne imevät tasaisesti mintun ja juuston makuja.

Voinko valmistaa vesimelonisalaatin etukäteen?

Kyllä, mutta et liian kauan etukäteen. Vesimelonisalaatti on paras valmistaa samana päivänä, jotta se pysyy raikkaana. Vesimelonista vapautuu nimittäin liikaa vettä, jos sitä säilytetään liian kauan. Voit leikata vesimelonin ja sekoittaa sen juuston kanssa etukäteen, mutta parhaan maun ja koostumuksen saamiseksi lisää minttu ja rosépippuri juuri ennen tarjoilua. Pyri kokoamaan kaikki korkeintaan 4 tuntia ennen tarjoilua, jotta kokonaisuus säilyy tuoreena.

Miten säilön mahdolliset tähteet?

Säilytä mahdolliset salaatin tähteet tiiviisti suljetussa astiassa jääkaapissa enintään 2 päivää. Salaatti on parhaimmillaan tuoreena, joten suosittelemme nauttimaan sen valmistuspäivänä. Mutta jos haluat säilyttää sitä, älä säilytä sitä 2 päivää pidempään. Älä pakasta salaattia.

Ravintosisältö

1098 Kcal

Ainekset

Välimerellistä juustoa mangon ja chilin kera
200 g
Pieni vesimeloni
1
Tuoretta minttua
20 g
Pippuria
1 tl

Nauti raikkaasta vesimelonisalaatista mintulla

Tämä herkullinen vesimelonisalaatti mintulla yhdistää makean vesimelonin ja mausteisen välimerellisen juuston raikkaiden yrttien kanssa. Jokainen suupala sisältää mehukasta melonia ja viilentävää minttua. Ne lisäävät salaattiin kesäistä twistiä ja tarjoavat rapeaa, aromaattista nostetta, joka tekee jokaisesta suupalasta eloisan ja virkistävän. Kevyt ripaus rosépippuria varmistaa, että kaikki maut kohoavat uudelle tasolle, ja tuottaa täydellisen miedon mausteisen säväyksen.

Makeaa ja suolaista mausteisella välimerellisellä juustolla

Välimerellinen juusto mangon ja chilin kera on tämän salaatin salainen ase, joka tuo mukanaan hienovaraisen yhdistelmän mausteisuutta ja makeutta. Juuston kermainen koostumus lisää täyteläisyyttä, joka on vastustamaton vastapari rapealle vesimelonille. 

Nauti siitä, kuinka hieman makeat, kirpeät mangon vivahteet sekoittuvat chilin lämpöön samalla kun vesimelonin virkistävä mehukkuus auttaa tasoittamaan juuston täyteläisyyttä. Yhdessä nämä ainekset luovat odottamattoman, mutta ihastuttavan yhdistelmän, joka saa sinut haluamaan lisää.

Tarjoile osana isompaa grilliateriaa

Tämä hedelmäinen salaatti on upea lisä mihin tahansa isompaan grillitarjoiluun. Sen raikkaat ominaisuudet tasapainottavat täydellisesti grilliruokien täyteläisiä, savuisia makuja. Kuvittele yhdistäväsi se vadilliseen herkullisia, hiilellä grillattuja lihoja, kuten mehukasta grillattua kanaa tai suussa sulavia karitsan kyljyksiä, tai tarjoile se grillattujen kasvisten, kuten savuisten munakoisojen, paprikoiden tai parsan kanssa. Voit jopa sijoittaa salaatin grillattujen katkarapujen tai kalan viereen, missä salaatin keveys tarjoaa virkistävän tauon täyteläisen, grillatun kalan oheen.

Valitse resepteistämme paras kesäateria. Yhdistä salaatti rapeiden kanatacojen kanssa saadaksesi mausteista rousketta, maukkaiden kanafajitasten kanssa tarjotaksesi pehmeää, maustettua lihaa, klassisten, herkullisten barbecue-kukkakaalisiipien tai virkistävän grillatun lohisalaatin kanssa.

Lisää tai vaihda muutama oma ainesosa

Onko sinulla suosikkisalaattiaineksia? Lisää tai vaihda siinä tapauksessa joitakin tämän reseptin aineksia! Heitä sekaan kurkkua, kirsikkatomaatteja, lehtivihanneksia tai muita yrttejä, kuten tuoretta basilikaa, raikkaan twistin saamiseksi. Mukavaa kontrastia makealle vesimelonille ja mausteiselle välimerelliselle juustolle tuo punasipuli. Leikkaa se ohuiksi renkaiksi ja koristele salaatti kauniisti. Myös muut hedelmät ja marjat, kuten persikat tai mansikat, ovat herkullinen lisä.

Jos kaipaat kirpeää sähäkkyyttä, käytä limen mehua tai sitruunankuorta tai lisää hieman hyvin kypsynyttä balsamiviinietikkaa tuomaan makeutta. Kokeile miedomman, makeamman rosépippurin lisäksi ripausta jauhettua mustapippuria tai hyppysellistä merisuolaa vahvistamaan makuja ja varmistamaan, että jokainen ainesosa pääsee esille.