Vaniljapiimävanukas ja mansikoita

Vaniljapiimävanukas ja mansikoita

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Vaniljapiimävanukas on herkullinen jälkiruoka ja helposti muunneltavissa vaikka marjoilla.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 25 annosta

Vanukas

  • 2½ l Arla AB -piimää 2,5%
  • 1¼ l Arla vaniljakastiketta
  • 250 g maizenaa
  • 675 g sokeria

Pinnalle

  • 750 g mansikoita

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita kaikki vanukkaan ainekset keskenään ja kuumenna paksupohjaisessa kattilassa kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Laske lämpö ja hämmennä muutama minuutti, kunnes vanukas on suurustunut. Kaada kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä ja sekoita ennen tarjoilua. Soseuta tuoreita mansikoita sauvasekoittimella kastikkeeksi tai pilko kulhoihin vanukkaan päälle tuoreita mansikoita.