Vaniljapiimävanukas ja kirsikkakeitto

Vaniljapiimävanukas ja kirsikkakeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Pehmeän vaniljapiimävanukkaan makupariksi sopii mainiosti kirsikkakeitto

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Vanukas

  • 1 l Arla AB -piimää 2,5 %
  • 5 dl Arla vaniljakastiketta
  • 100 g maizenaa
  • 250 g sokeria

Kirsikkakeitto

  • 500 g pakastekirsikoita
  • 150 g sokeria
  • 5 dl vettä
  • 1 tähtianis

Tee näin:

Tee näin:

VANUKAS: Sekoita kaikki vanukkaan ainekset keskenään ja kuumenna paksupohjaisessa kattilassa kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Laske lämpö ja hämmennä muutama minuutti, kunnes vanukas on suurustunut. Kaada kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä ja sekoita ennen tarjoilua. KIRSIKKAKEITTO: Mittaa kirsikkakeiton ainekset kulhoon ja keitä 5 minuuttia. Soseuta ja keitä hiljalleen vielä 5 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.