Vanilja-karhunvatukkatäytekakku

Vanilja-karhunvatukkatäytekakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

Vanilja-karhunvatukkatäytekakku saa marsipaanista kauniin pinnan ja koristeet. Ylellisen kakun täyte on yhdistelmä makeata vaniljakreemiä ja ihanaa marjamoussea.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 palaa

Kakkupohja

  • 50 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 dl vettä
  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Vaniljakreemi

  • 5 liivatelehteä
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 dl Arla kuohukermaa
  • 3 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 1 rkl vaniljasokeria

Marjamousse

  • 4 liivatelehteä
  • 2 kananmunaa
  • 5 rkl sokeria
  • 150 g karhunvatukoita
  • 50 g mansikoita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 3 dl marjahilloa

Koristeeksi

  • 3 dl Arla kuohukermaa
  • 500 g marsipaania
  • punaista ja vihreää elintarvikeväriä

Tee näin:

Tee näin:

Huom! Valmista kakku päivää ennen tarjoilua!

Keksipohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon vesi ja anna kiehua. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita voin ja veden kanssa kattilassa. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää kattilaan. Lisää kananmunat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm). Paista uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti vuoassa. Nosta kakkupohja pois vuoasta ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi.

Vaniljakreemi: Anna liivatelehtien seistä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita muut ainekset paitsi vaniljasokeri kattilassa. Keitä seosta hiljalleen koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee. Ota kattila liedeltä. Lisää liivatelehdet ja anna niiden sulaa kermassa. Mausta vaniljasokerilla. Anna kerman jäähtyä.

Marjamousse: Anna liivatelehtien seistä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään marjat ja sitruunan mehu. Sulata liivatelehdet kattilassa pienessä määrässä vettä ja kaada se ohuena vanana marjojen joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita marjojen kanssa.

Aseta kakkuvuoan sisäpuolella muovikelmu, siten että kelmua tulee reilusti vuoan reunojen yli. Laske pohjalle yli kakkukerros ja levitä päälle reilu kerros hilloa. Lisää seuraavaksi vaniljakreemiä. Levitä toisen kakkukerroksen päälle hilloa ja nosta se edellisen kerroksen päälle hillopuoli alaspäin. Levitä hilloa myös pohjan toiselle puolelle ja lisää päälle marjamousse. Levitä kolmannen kerroksen päälle hilloa ja nosta se taas hillopuoli alaspäin edellisen kerroksen päälle. Taita kakun päälle muovikelmun reunat ja painele kakkua kevyesti. Anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Käännä kakku vuoasta tarjoiluvadilla. Levitä kerma kakun päälle. Kauli marsipaanista pyöreä levy ja peitä kakku. Painele marsipaani kevyesti kakun päälle kupolin muotoiseksi ja tasoita reunat veitsellä. Värjää loput marsipaanista punaiseksi ja vihreäksi. Muotoile ruusut ja lehdet ja koristele kakku.