Valkoinen ja tumma suklaamousse marjasiirapin kera

Jälkiruoka
(4)
Kommentit
Valkoinen ja tumma suklaamousse marjasiirapin kera

Tässä jälkiruokaherkussa voi maistaa ihanan valkosuklaamoussen sekä täyteläisen suklaamoussen tummasta suklaasta. Annoksen kruunaa metsämarjasiirappi.

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
  • Arla
  • Reseptit
  • Valkoinen ja tumma suklaamousse marjasiirapin kera
https://www.arla.fi/reseptit/valkoinen-ja-tumma-suklaamousse-marjasiirapin-kera/

Ainekset

6 annosta

Metsämarjasiirappi

Vaniljatanko
½
Pakastemarjoja
200 g
Sokeria
85 g
Vettä
2 rkl
Hienonnettuja saksanpähkinöitä
25 g

Valkosuklaamousse

Valkosuklaa pieninä paloina
75 g
Kananmunan valkuaiset
3
Sokeria
3 rkl
Kuohukermaa
3½ dl

Tumma suklaamousse

Suklaa (n. 70% kaakaota) pieninä paloina
75 g

Koristeluun

Raastettua suklaa
Hienonnettuja saksanpähkinöitä
25 g

Tee näin:

Metsämarjasiirappi

  • Kaavi vaniljatangosta siemenet pois. Laita marjat, sokeri ja vaniljansiemenet ja -tanko ja vesi pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Keitä marjoja miedolla lämmöllä, katettuna, noin 5 minuuttia. Ota kansi pois kattilalta ja keitä seosta korkeassa lämpötilassa, kunnes sitä on noin 1 ¾ dl. Käännä sekaan saksanpähkinät ja anna metsämarjasiirapin jäähtyä täysin. Poista vaniljatanko.

Valkosuklaamousse

  • Sulata valkoinen suklaa kulhossa vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri jäähtyneeseen marenkivaahtoon. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi – sitä tulisi olla noin 7 dl yhteensä. Laita noin 1 dl marenkivaahtoa ja 1 dl kermavaahtoa kulhoon ja taita valkosuklaa siihen. Sitten käännä noin 3 dl kermavaahtoa sekaan.

Tumma suklaamousse

  • Sulata tumma suklaa kulhossa vesihauteessa. Käännä suklaa loppuun marenkivaahtoon ja käännä viimeiset 3 dl kermavaahtoa siihen.

Kokoaminen ja koristelu

  • Laita tummaa moussea 6 lasiin (à n. 2 ½ dl). Varovasti aseta 2-3 ruokalusikallista metsämarjasiirappia moussen päälle. Jaa sitten valkoinen mousse siirapin päälle ja laita lasit katettuna jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Koristele suklaamousset raastetulla suklaalla ja pähkinöillä.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kommentit