Vadelmajuustokakku

Jälkiruoka
(41)
Kommentit
Vadelmajuustokakku

Juustokakku on yksi kahvipöydän klassikoista. Tässä reseptissä perinteinen juustokakku saa väriä ja makua vadelmista.

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/vadelmajuustokakku/

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Digestive-keksejä
200 g
100 g

Täyte

Vadelmia
300 g
Sitruunamehu
½
Tomusokeri
12 rkl
Liivatelehteä
6
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Mascarpone
250 g
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
200 g
Vaniljasokeria
1 tl

Tee näin:

  • Laita irtokakkupohjavuoan (halkaisijaltaan n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi.
  • Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  • Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Anna seistä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
  • Sekoita kasarissa 250g vadelmat, tomusokeri 3 rkl ja sitruunanmehu. Kuumenna pienellä lämmöllä hämmentäen noin 5 minuuttia.
  • Muussaa vadelmat. Paseeraa eli siivilöi seos. Ota neste talteen ja heitä siemenet pois ja jäähdytä.
  • Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Vaahdota mascarpone, lisää tuorejuusto ja rahka, vaniljasokeri ja loppu tomusokeri (9rkl), tarkista maku.
  • Lämmitä pieni tilkka vettä ja liuota sen joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Kaada sulaneet liivatteet nauhana täytteen joukkoon.
  • Sekoita vadelmamehu täytteen joukkoon varovasti ja nostellen jolloin täytteeseen jää raitoja tai tarjoa vadelmamehu kastikkeena erikseen.
  • Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Jos haluat luoda kakun pinnalle kauniita kuvioita, säästä hieman vadelmakastiketta ja kaada se kakun päälle vasta, kun täyte on vuoassa. Vedä silloin ohuella tikulla vadelmamehusta kuvioita.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet