Vadelmahillo

Vadelmahillo

Itse tehty vadelmahillo maistuu ihanalta. Nauti hillo lettujen tai pannukakun kera, tai käytä sitä vaikkapa täytekakun täytteessä.
https://www.arla.fi/reseptit/vadelmahillo/

Tee näin:

  • Puhdista marjat ja laita ne kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna hitaasti miedolla lämmöllä ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää sokeri, sekoita ja kiehauta uudelleen. Anna hillon kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Poista vaahto lusikalla. Sekoita natriumnemtsoaatti pieneen määrään hilloa ja lisää seos kattilaan. Kaada hillo kuumennettuihin ja puhtaisiin purkkeihin, ja laita kansi heti päälle. Säilytä viileässä paikassa.
Valmis!

Ainekset

Vadelmia
1000 g
Vettä
½ dl
Sokeria
7½ dl
Natriumbensonaattia
ripausta