Uuniomenat ja karamellikermaa

Uuniomenat ja karamellikermaa

Herkulliset uuniomenat karamellikermalla ja juustoisella hedelmätäytteellä vievät kielen mennessään. Kokeile jo tänään!

Tee näin:

  • Karamellikerma: Sulata sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää kerma ja keitä noin 5 minuuttia tai, kunnes sokeri on liuennut. Laita karamellikerma katettuna jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mieluiten yön yli. Täyte: Leikkaa viikunat ja aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Sulata voi kullanruskeaksi pannulla. Paahda viikunat, aprikoosit ja mantelilastut, että ne saavat kultaisen värin. Lisää juusto ja kaneli ja paista muutama minuutti tai, kunnes juusto alkaa pehmetä. Omenat: Leikkaa pieni pala pois omenien pohjista, jotta ne pysyvät pystyssä kaatumatta. Leikkaa omenien yläosat pois ja säästä ne kansiksi. Koverra omenoita palloraudalla tai pienellä lusikalla. Levitä täyte koverrettuihin omeniin. Lisää pieniä siivuja marsipaania päälle ja sitten aseta omenankannet paikoilleen. Laita omenat uunivuokaan ja paista 225 °C:ssa uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Tarjoilu: Vatkaa kylmä karamellikerma kevyeksi vaahdoksi käsivatkaimella. Laita kerma kulhoon ja tarjoile se lämpimien omenoiden kanssa.
Valmis!
Vinkki

Vinkki: Karamellikerman sijaan voit tarjoilla kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä lämpimien omenoiden kera.

Ainekset

Karamellikerma
Sokeria
4 rkl
2 dl
Täyte kuivatuista hedelmistä
Kuivattuja viikunoita
100 g
Kuivattuja aprikooseja
50 g
10 g
Mantelilastuja
25 g
100 g
Jauhettua kanelia
½ tl
Marsipaania
50 g
Omenat
Omenaa (n. 450 g)
4
Koristeluun
Tuoreita mintunlehtiä