Ullan porkkanakakku

Ullan porkkanakakku

Porkkanakakku on yksi rakastetuimmista kakuista! Ullas Kärleksmums -blogin loihtima herkullinen porkkanakakku valmistetaan täyteläisestä sulatejuustosta.
https://www.arla.fi/reseptit/ullan-porkkanakakku/

Tee näin:

Pohja
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, jonka jälkeen lisää sulanut ja jäähtynyt voi. Lisää porkkanaraaste vähitellen kuvien aineiden kanssa. Jos paistat uunipellillä, paista 225 °C kunnes kypsää n. 20-30 minuuttia. Jos taas ajattelit tehdä porkkanapiirakan kakun muotoon, paista hieman kauemmin, ainakin 40 minuuttia ja kokeile aina välillä kypsyyttä.
Kuorrute
  • Sulata sulatejuusto ja voi miedolla lämmöllä, kunnes seos on nestemäistä. Anna jäähtyä kylmäksi ja lisää sitten tomusokeri. Itse pidän oikein paksusta kuorrutteesta, niin en koskaan mittaa tomusokeria, vaan kaadan vain näppituntumalla pikkuhiljaa, kunnes kuorrute on tasaista ja tarpeeksi paksua. Mutta tuo 4 dl on aika hyvä määrä. Lisää tomusokerin kanssa myös vanilliinisokeri antamaan lisämakua. Koristele mantelirouheella. Niin hyvää! Mums!
Valmis!
Vinkki

Soveltamisen mestari Ulla kirjoittaa Ullas Kärleksmums -blogia. Leivonnassa ja kokkauksessa hän luonnehtii itseään suurpiirteiseksi, eikä jauhojen ja muiden ainesten määrä ole "niin justiinsa" vaan vähän sinnepäin. Mikäli jokin ainesosa puuttuu, on Ulla taitava keksimään tilalle korvaavan tuotteen. Appelsiinimehun voi esimerkiksi korvata Vichyllä. Reseptin on laatinut Ullas Kärleksmums -blogin Ulla.

Ainekset

Pohja
Onnellisen kananmunia
4
Sokeria
2½ dl
2 dl
Hienoksi raastettua porkkanoita
6 dl
Kanelia
4 tl
Vaniljasokeria
3 tl
Ruokasoodaa
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Erikoisvehnäjauhoja
4 dl
Kuorrute
Sulatejuustoa
100 g
100 g
Tomusokeri
4 dl
Vaniljasokeria
2 tl
Koristeluun mantelirouhe