Kelda® Tender Tomato -keittoa
|
5 dl |
---|---|
Pastaa, mieluiten tortellineja
|
100 g |
Tuoretta tuore basilika
|
½ dl |
2 dl |
Vaikka Italiassa valmistetaan joitakin maailman rakastetuimpia ja ikonisimpia ruokia, tortellinikeitto on ehkä yksi maan parhaiten varjelluista salaisuuksista: täytettyjä pastatyynyjä kelluu tuoksuvassa kermaisessa tomaattikeitossa tai kirkkaassa liemessä. Tämä keitto on niin monipuolinen, että sillä voi hemmotella ketä tahansa, ja siitä tulee nopeasti yksi koko perheen suosikeista.
Useimmat yrtit, erityisesti basilika, oregano tai timjami, tuovat keittoon syvyyttä ja makua. Jos keitto on kermainen, reilu annos parmesaanijuustoa, murskattua ricotta- tai mozzarellajuustoa antaa lisäpehmeyttä jo valmiiksi herkulliseen ruokaan.
Perinteiset lisukkeet ovat tietenkin yhtä italialaisia kuin tämä keitto: tuoretta ciabatta-leipää, bruschettaa tai panzanella-salaattia, jossa on oliiviöljyssä ja balsamiviinietikassa kuorrutettua leipää, tomaatteja, sipulia ja basilikaa.
Ylijäämät säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa jopa viisi päivää. Muista, että pasta pehmenee edelleen ja että sen rakenne heikkenee jonkin verran. Tämän välttämiseksi keitä ja säilytä tortellini erikseen ja lisää muutama tortellini keittoon vasta juuri ennen lämmittämistä.