Tortellinikeitto
Tee näin:
Tortellinikeitto
Tortellinikeitto Q&A
Ainekset
Tortellinikeitto
Kelda® Tender Tomato -keittoa
|
5 dl |
---|---|
Pastaa, mieluiten tortellineja
|
100 g |
Tuoretta tuore basilika
|
½ dl |
2 dl |
Tortellinikeitto on Italialainen klassikko
Vaikka Italiassa valmistetaan joitakin maailman rakastetuimpia ja ikonisimpia ruokia, tortellinikeitto on ehkä yksi maan parhaiten varjelluista salaisuuksista: täytettyjä pastatyynyjä kelluu tuoksuvassa kermaisessa tomaattikeitossa tai kirkkaassa liemessä. Tämä keitto on niin monipuolinen, että sillä voi hemmotella ketä tahansa, ja siitä tulee nopeasti yksi koko perheen suosikeista.
Vaihtele täytteitä lisämaun saamiseksi
Useimmat yrtit, erityisesti basilika, oregano tai timjami, tuovat keittoon syvyyttä ja makua. Jos keitto on kermainen, reilu annos parmesaanijuustoa, murskattua ricotta- tai mozzarellajuustoa antaa lisäpehmeyttä jo valmiiksi herkulliseen ruokaan.
Miten tortellinikeitto kannattaa tarjoilla?
Perinteiset lisukkeet ovat tietenkin yhtä italialaisia kuin tämä keitto: tuoretta ciabatta-leipää, bruschettaa tai panzanella-salaattia, jossa on oliiviöljyssä ja balsamiviinietikassa kuorrutettua leipää, tomaatteja, sipulia ja basilikaa.
Kuinka säilyttää keiton tähteet?
Ylijäämät säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa jopa viisi päivää. Muista, että pasta pehmenee edelleen ja että sen rakenne heikkenee jonkin verran. Tämän välttämiseksi keitä ja säilytä tortellini erikseen ja lisää muutama tortellini keittoon vasta juuri ennen lämmittämistä.