Tortellinikeitto

Tortellinikeitto

10 minuuttia
Valmista herkullinen ja täyteläinen keitto tortellineista! Italian maut vievät sinut makumatkalle nauttiessasi tätä keittoa.
https://www.arla.fi/reseptit/tortellinikeitto/

Tee näin:

Tortellinikeitto
  • Kiehauta tomaattikeitto kattilassa.
  • Lisää tortellini ja keitä 2-3 minuuttia.
  • Hienonna sillä välin basilika.
  • Kauho keitto lautasille ja ripottele pinnalle basilikaa ja juustoa.
Valmis!

Tortellinikeitto Q&A

Mistä tortellinikeitto on tehty?
Lisää vain ainutlaatuinen pastalajike - tortellinit (täytetyt kuoret, jotka muistuttavat mini-croissantteja tai wontoneja) mihin tahansa keittoon, ja muutat ruokasi italialaiseksi klassikoksi.
Mikä on tortellinin kypsennysaika?
Tuoreet tortellinit kypsyvät paljon nopeammin (yleensä 2-3 minuuttia) kuin kuivatut pastavaihtoehdot (yleensä 10-12 minuuttia). Vaikka täytetyt pastat, kuten tortellini, ovat yleensä valmiita, kun ne kelluvat pinnalla, on aina hyvä idea tehdä al dente -maistelutesti: sopivan kypsä tortellini on pehmeää, mutta hieman pureskeltavaa.
Voiko tortellinikeittoa lämmittää uudelleen?
Ehdottomasti. Muista, että tähteet eivät välttämättä ole yhtä hyviä rakenteen suhteen verrattuna tuoreeseen keittoon: pasta pehmenee päivä päivältä enemmän. Ideana on keittää ja säilyttää tortellini erikseen ja lisätä se sitten yksinkertaisesti keiton tähteisiin uudelleenlämmityksen aikana.
Miten tortellini valmistetaan?
Kypsennä kuten muutkin pastat: lisää ne kattilaan, jossa on kevyesti kiehuvaa, suolattua vettä.

Ainekset

Tortellinikeitto
Kelda® Tender Tomato -keittoa
5 dl
Pastaa, mieluiten tortellineja
100 g
Tuoretta tuore basilika
½ dl
2 dl

Tortellinikeitto on Italialainen klassikko

Vaikka Italiassa valmistetaan joitakin maailman rakastetuimpia ja ikonisimpia ruokia, tortellinikeitto on ehkä yksi maan parhaiten varjelluista salaisuuksista: täytettyjä pastatyynyjä kelluu tuoksuvassa kermaisessa tomaattikeitossa tai kirkkaassa liemessä. Tämä keitto on niin monipuolinen, että sillä voi hemmotella ketä tahansa, ja siitä tulee nopeasti yksi koko perheen suosikeista.

Vaihtele täytteitä lisämaun saamiseksi

Useimmat yrtit, erityisesti basilika, oregano tai timjami, tuovat keittoon syvyyttä ja makua. Jos keitto on kermainen, reilu annos parmesaanijuustoa, murskattua ricotta- tai mozzarellajuustoa antaa lisäpehmeyttä jo valmiiksi herkulliseen ruokaan.

Miten tortellinikeitto kannattaa tarjoilla?

Perinteiset lisukkeet ovat tietenkin yhtä italialaisia kuin tämä keitto: tuoretta ciabatta-leipää, bruschettaa tai panzanella-salaattia, jossa on oliiviöljyssä ja balsamiviinietikassa kuorrutettua leipää, tomaatteja, sipulia ja basilikaa.

Kuinka säilyttää keiton tähteet?

Ylijäämät säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa jopa viisi päivää. Muista, että pasta pehmenee edelleen ja että sen rakenne heikkenee jonkin verran. Tämän välttämiseksi keitä ja säilytä tortellini erikseen ja lisää muutama tortellini keittoon vasta juuri ennen lämmittämistä.