Tonnikalapiirakka

Tonnikalapiirakka

Maukas tonnikalapiirakka sopii moneen tilanteeseen. Tässä reseptissä piirakan täytteeksi tulee tonnikalan lisäksi kevätsipulia, crème fraîchea ja juustoraastetta.
https://www.arla.fi/reseptit/tonnikalapiirakka/

Tee näin:

Tonnikalapiirakka
  • Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja laita se kulhoon jauhojen kanssa. Murenna voi jauhoihin niin, että se näyttää juustoraasteelta. Lisää suola ja kokoa taikina nopeasti vedellä kiinteäksi, yhtenäiseksi taikinaksi. Taikinan voi koota vain käsin - älä vaivaa. <br><br> Jaa taikina pieniin, tasaisiin osiin ja laita voideltuun pyöreään vuokaan (n. 22 cm halkaisijaltaan). Painele taikina tasaisesti pohjalle ja puoliväliin vuoan laitojen. Laita piirakkapohja peitettynä jääkaappiin noin ½ tunniksi. Pistele haarukalla kylmään pohjaan reikiä ja esipaista se 200 °C:ssa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
Täyte
  • Kaada tonnikala siivilään valumaan. Murenna se haarukalla. Sekoita crème fraîche ja jauhot yhteen kulhossa. Sekoita joukkoon basilika, suola, pippuri ja kananmunat. Käännä kevätsipuli, juusto ja tonnikala munaseokseen kaavinlastalla. Jaa täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja paista piirakka 200 °C:ssa uunin keskiosassa noin 35 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Vinkkejä: Jos haluat valmistaa hieman karkeamman tonnikalapiirakan niin korvaa taikinan 50 g vehnäjauhoja 50 g ruisjauhoilla.

Ainekset

Tonnikalapiirakka
100 g
Vehnäjauhoja
150 g
Suolaa
¼ tl
Kylmää vettä
1 rkl
Täyte
Tonnikalaa vedessä (n. 185 g)
1 tlk
Vehnäjauhoa
2 tl
1½ dl
Kuivattua tuoretta basilikaa
1 tl
Suolaa
½ tl
Vastajauhettua pippuria
Kananmunia
2
Kevätsipuleita ohuina renkaina (n. 200 g)
10
50 g
Lisäksi
Vihreää salaattia
Tomaatti