Tonnikalapiirakka

Tonnikalapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Maukas tonnikalapiirakka sopii moneen tilanteeseen. Tässä reseptissä piirakan täytteeksi tulee tonnikalan lisäksi kevätsipulia, crème fraîchea ja juustoraastetta.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

Lisäksi

  • vihreää salaattia
  • tomaattia

Tee näin:

Tee näin:

Pohja

Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja laita se kulhoon jauhojen kanssa. Murenna voi jauhoihin niin, että se näyttää juustoraasteelta. Lisää suola ja kokoa taikina nopeasti vedellä kiinteäksi, yhtenäiseksi taikinaksi. Taikinan voi koota vain käsin - älä vaivaa.

Jaa taikina pieniin, tasaisiin osiin ja laita voideltuun pyöreään vuokaan (n. 22 cm halkaisijaltaan). Painele taikina tasaisesti pohjalle ja puoliväliin vuoan laitojen. Laita piirakkapohja peitettynä jääkaappiin noin ½ tunniksi. Pistele haarukalla kylmään pohjaan reikiä ja esipaista se 200 °C:ssa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Täyte

Kaada tonnikala siivilään valumaan. Murenna se haarukalla. Sekoita crème fraîche ja jauhot yhteen kulhossa. Sekoita joukkoon basilika, suola, pippuri ja kananmunat. Käännä kevätsipuli, juusto ja tonnikala munaseokseen kaavinlastalla. Jaa täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja paista piirakka 200 °C:ssa uunin keskiosassa noin 35 minuuttia.

Vinkki

Vinkkejä: Jos haluat valmistaa hieman karkeamman tonnikalapiirakan niin korvaa taikinan 50 g vehnäjauhoja 50 g ruisjauhoilla.