Tonnikalapiirakka

Brunssi Illallinen Pääruoka Välipala
(5)
Kommentit
Tonnikalapiirakka

Maukas tonnikalapiirakka sopii moneen tilanteeseen. Tässä reseptissä piirakan täytteeksi tulee tonnikalan lisäksi kevätsipulia, crème fraîchea ja juustoraastetta.

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/tonnikalapiirakka/

Ainekset

6 annosta

Tonnikalapiirakka

Jääkaappikylmää Arla® Meijerivoita
100 g
Vehnäjauhoja
150 g
Suolaa
¼ tl
Kylmää vettä
1 rkl

Täyte

Tonnikalaa vedessä (n. 185 g)
1 tlk
Vehnäjauhoa
2 tl
Arla® Lempi Crème Fraîche 28 %
1½ dl
Kuivattua tuoretta basilikaa
1 tl
Suolaa
½ tl
Vastajauhettua pippuria
Kananmunat
2
Kevätsipulia ohuina renkaina (n. 200 g)
10
Arla® Muhkea Mozzarella -juustoraastetta
50 g

Lisäksi

Vihreää salaatit
Tomaatti

Tee näin:

Tonnikalapiirakka

  • Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja laita se kulhoon jauhojen kanssa. Murenna voi jauhoihin niin, että se näyttää juustoraasteelta. Lisää suola ja kokoa taikina nopeasti vedellä kiinteäksi, yhtenäiseksi taikinaksi. Taikinan voi koota vain käsin - älä vaivaa. <br><br> Jaa taikina pieniin, tasaisiin osiin ja laita voideltuun pyöreään vuokaan (n. 22 cm halkaisijaltaan). Painele taikina tasaisesti pohjalle ja puoliväliin vuoan laitojen. Laita piirakkapohja peitettynä jääkaappiin noin ½ tunniksi. Pistele haarukalla kylmään pohjaan reikiä ja esipaista se 200 °C:ssa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Täyte

  • Kaada tonnikala siivilään valumaan. Murenna se haarukalla. Sekoita crème fraîche ja jauhot yhteen kulhossa. Sekoita joukkoon basilika, suola, pippuri ja kananmunat. Käännä kevätsipuli, juusto ja tonnikala munaseokseen kaavinlastalla. Jaa täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja paista piirakka 200 °C:ssa uunin keskiosassa noin 35 minuuttia.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Vinkkejä: Jos haluat valmistaa hieman karkeamman tonnikalapiirakan niin korvaa taikinan 50 g vehnäjauhoja 50 g ruisjauhoilla.

Kommentit