Tomaatti-juustokakku

Tomaatti-juustokakku

Juustokakku voi olla myös suolainen herkku! Tässä reseptissä täytteenä on välimerellistä juustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 °C:een.
  • Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksin murut voisulan joukkoon.
  • Painele seos irtopohjaisen vuoan pohjalle (ø 24 cm).
  • Paista uunin keskiosassa noin 7 minuuttia.
  • Vatkaa kananmuna rahkan joukkoon.
  • Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita rahkan joukkoon. Lisää suola ja pippuri.
  • Murenna juusto reiluiksi murusiksi paistetun keksipohjan päälle.
  • Kaada päälle rahkaseos.
  • Paista vielä noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hieman.
  • Puolita kirsikkatomaatit ja sekoita puolikkaat varovasti basilikanlehtien kanssa.
  • Kaada seos juustokakun päälle keoksi. Voit tarjota juustokakun lämpimänä tai kylmänä tilanteen mukaan. Sopii hyvin valmistettavaksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Valmis!

Ainekset

Digestive-keksejä
15
75 g
Täyte
500 g
Kananmunia
2
½ dl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 ripaus
150 g
Koristeluun
Kirsikkatomaatteja
250 g
Ruukku tuoretta tuore basilika
1