Tomaatti-juusto-oliivipiirakka

Tomaatti-juusto-oliivipiirakka

Suolaiset piirakat hurmaavat kaiken ikäiset herkuttelijat. Tässä reseptissä täytteenä on tomaattia, juustoa ja oliiveja.
https://www.arla.fi/reseptit/tomaatti-juusto-oliivipiirakka/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kauli sulanut taikina ohueksi pohjaksi jauhotetulla alustalla halkaisijaltaan noin 27 sentin piirasvuokaan. Nosta taikina voideltuun vuokaan kaulimen ympärille käärittynä. Painele taikina vuokaan ja leikkaa reunoilta pois ylimääräinen taikina. Valmista täyte. Valuta juusto. Lohko tomaatit, poista tarkkaan siemenet, kuutioi ja kuivaa talouspaperilla painellen. Valuta ja viipaloi oliivit. Levitä feta, tomaatti ja oliivit taikinapohjalle. Sekoita kermaan munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Jos taikinaa jäi tarpeeksi yli, muotoile se ohuiksi tangoiksi ja kierrä koristeeksi piiraan reunoille. Nosta piiras uuniin alimmalle ritilätasolle. Kypsennä noin 40 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Torttutaikinaa (400 g)
1 pkt
Täyte
Apetina® Kuutiot Basilika & Oregano
200 g
Tomaatteja
2
Paprikatäytteisiä oliiveja
100 g
2 dl
Kananmunia
3
Oreganoa
1 rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
1½ dl