Terveellinen vihersmoothie

Terveellinen vihersmoothie

15 minuuttia
Polkaise aamusi käyntiin raikkaalla ja maistuvalla vihersmoothiella, joka pitää nälän tehokkaasti loitolla. Vihersmoothie on myös loistava välipalavaihtoehto.
https://www.arla.fi/reseptit/terveellinen-vihersmoothie/

Tee näin:

Terveellinen vihersmoothie
  • Laita rahka, vesi ja loput ainekset tehosekoittimeen ja sekoita korkeimmalla asetuksella noin 1 minuutti tai kunnes vihersmoothie on tasaista.
  • Nauti heti.
Valmis!
Vinkki

Vaikka smoothieiden tekeminen on helppoa, siivoaminen voi joskus olla hieman hankalaa, koska vihannes- ja hedelmäsoseet tarttuvat tehosekoittimeen, jos niiden annetaan kuivua siihen kiinni. Muista siksi huuhdella tehosekoitin lämpimällä vedellä heti, kun olet kaatanut vihreän avokadosmoothien laseihin. Näin se on paljon helpompi puhdistaa, vaikka et ehtisikään tehdä sitä heti. Voit myös laittaa tehosekoittimeen haaleaa vettä ja sekoittaa sitä 10 sekunnin ajan; silloin tehosekoitin on sen jälkeen lähes täysin puhdas.

Terveellinen vihersmoothie Q&A

Vihersmoothie on suosittu aamu- ja välipalavaihtoehto. Lue lisää alta!

Mitä vihersmoothie sisältää?
Vihersmoothien valmistuksessa voidaan käyttää erilaisia vihanneksia ja hedelmiä sekä nestemäistä pohjaa, kuten vettä, maitoa tai jogurttia. Meidän reseptissämme on pinaattia, parsakaalia, avokadoa ja ananasta, ja se valmistetaan vedellä ja vaniljarahkalla. Yhdistelmästä syntyy paksu ja kermainen smoothie, jossa on makea ja virkistävä maku.
Miten vihersmoothieta tehdään?
Vihersmoothien valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Yhdistä vain kaikki smoothien ainekset tehosekoittimeen ja sekoita noin 1 minuutti tai kunnes seos on saavuttanut klassisen smoothien koostumuksen, joka on paksu ja tietysti sileä. Tarjoile vihersmoothie kylmässä lasissa tai ota se mukaan matkalle ja nauti ihana aamiaissmoothie.
Miten kauan vihersmoothie säilyy jääkaapissa?
Jääkaapissa säilytettynä vihersmoothiet säilyvät jopa 1-2 päivää. Säilytä smoothiet kunnolla siirtämällä ne ilmatiiviillä kansilla varustettuihin lasiastioihin tai lasiin, jotka peität kelmulla. Tämä sekä vastapuristettu sitruunamehu estävät smoothieta ruskettumasta, kuten avokadoa sisältävissä elintarvikkeissa ja juomissa luonnostaan tapahtuu ajan myötä.
Voiko vihersmoothien valmistaa edellisenä iltana?
Vaikka vihersmoothie avokadon ja parsakaalin kanssa on parasta nauttia tuoreena, se säilyy jääkaapissa jopa 1-2 päivää. Voit valmistaa vihersmoothiet aamiaiseksi jo edellisenä iltana, jos tiedät, että aamulla on kiire tai et halua herättää vielä nukkuvia perheenjäseniä käynnistämällä tehosekoitinta. Sekoita ne vain kunnolla aamulla. Sitruunamehun pitäisi estää niitä ruskistumasta liikaa yön aikana, mutta se ei vaikuta makuun millään tavalla.
Voiko vihersmoothien pakastaa?
Kuten muitakin smoothieita, vihersmoothieita voi pakastaa jopa 3 kuukautta. Siirrä smoothiet pakastepusseihin, pakastamiseen soveltuviin astioihin, jääpalasäiliöön tai muuripurkkeihin, jotta ne voidaan säilyttää oikein. Ota pakastetut vihersmoothiet pakastimesta ja anna niiden sulaa yön yli jääkaapissa, kun haluat nauttia ne. Jos smoothiesta on tullut mielestäsi liian paksua, lisää tilkka vettä ja sekoita se uudelleen.

Ainekset

Terveellinen vihersmoothie
Arla® Protein Rahka vanilja, laktoositon 350 g
1½ dl
Vettä
1½ dl
Jääpaloja
4
Pinaattia
4 dl
Ananasta
2 dl
Parsakaali
75 g
Avokado
Sitruunamehua
2 tl
Lisää herkullisia ideoita
Vihersmoothie
5 minuuttia
Vihersmoothie
(24)
Ananassmoothie
10 minuuttia
Ananassmoothie
(3)
Lime-banaanismoothie
15 minuuttia
Lime-banaanismoothie
(1)

Vihersmoothie avokadolla, parsakaalilla ja pinaatilla

Tämä herkullinen vihersmoothie, jossa on parsakaalia, pinaattia, avokadoa, ananasta ja vaniljarahkaa, on koostumukseltaan sileä ja kermainen. Vihannesten ja hedelmien yhdistelmä antaa smoothieelle kauniin vihreän värin sekä makean ja raikkaan maun. Näin hyvän maun ansiosta nämä smoothiet ovat todellinen herkkupala ja uskomattoman helppo ja herkullinen tapa syödä enemmän vihreää.

Onko vihersmoothie-reseptimme inspiroinut sinua kokeilemaan vielä herkullisempia smoothieita? Jos näin on, suosittelemme tutustumaan runsaisiin smoothie-resepteihimme, joihin kuuluu loistavia vaihtoehtoja, kuten banaanismoothie, trooppinen smoothie ja mangosmoothie.

Nauti vihersmoothie aamiaiseksi

Vihersmoothie sopii täydellisesti iltapäivän välipalaksi, nopeaksi aamiaiseksi tai yllättäväksi lisukkeeksi kotitekoiseen brunssivalikoimaan. Se on maukas ja käytännöllinen, sillä voit nauttia sen liikkeellä aamuisin, kun sinulla ei ehkä ole aikaa kunnon aamiaiselle.

Jos etsit lisää smoothie-pohjaisia aamiais- tai lounasvaihtoehtoja, suosittelemme herkullista smoothie-kulhoa, joka on myös valmistettu rahkasta ja jossa on banaania, sekalaisia marjoja, mangoa ja eksoottisia lohikäärmehedelmiä.

Makea ananaksen maku ja rakenne rahkan ansiosta

Helpot vihersmoothie-reseptit saavat joskus huonon maineen, mutta oikein tehtynä ne ovat täynnä makua ja syvyyttä. Pinaattia, parsakaalia ja avokadoa sisältävä vihersmoothiemme on siis yksi parhaista vihersmoothieista, joita saat. Trooppisen ananaksen ja vaniljarahkan lisääminen makeuttaa vihannesten mahdollisen katkeruuden ja antaa smoothiesta tasapainoisen makuprofiilin, jossa on mietoja, makeita ja raikkaita makuja.

Sitruunamehu rahka tuovat hieman happamuutta, joka piristää maanläheisiä makuja. Rahkan ja veden yhdistäminen nestemäiseksi pohjaksi tekee tästä vihersmoothiesta myös kermaisemman ja antaa sille pyöreämmän suutuntuman.

Kokeile erilaisia makuja

Vihersmoothien aineksia on melko helppo sekoittaa ja säilyttää samalla smoothien tunnusomainen sävy koskemattomana. Voit kokeilla vihanneksia, kuten lehtikaalia, selleriä tai kurkkua. Jos elinvoimainen vihreä väri ei välttämättä ole sinulle myyntivaltti, myös maanläheinen punajuuresta tehty vihersmoothie maistuu hyvältä.

Jos mietit, mitä laittaa vihersmoothieen, jotta siitä tulisi raikas ja pirteä, kokeile lisätä omenoita ja inkivääriä. Granny Smithin kaltaiset kirpeät omenat ovat erityisen herkullisia, kun ne yhdistetään kermaiseen avokadoon ja makeaan ananakseen.

Parin tuoreen mintunlehden lisääminen smoothien sekaan antaa kotitekoiselle smoothielle raikkaan, yrttisen maun ja viilentävän tunteen suussa, joka on varsin virkistävä.