Täytekakkupohja

Täytekakkupohja

Tällä täytekakkupohjan reseptillä onnistuu kaikki! Täytä kakku esimerkiksi maustetulla rahkalla, hillolla, marjoilla tai erilaisilla mousseilla.
https://www.arla.fi/reseptit/taytekakkupohja/

Tee näin:

Täytekakkupohja
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään, siivilöi ne muna-sokerivaahdon joukkoon ja kääntele taikinaa varovasti kunnes ainekset ovat sekoittuneet - muista, taikinaa ei saa tässä vaiheessa enää vatkata tai kakkupohja lässähtää! Voitele kakkuvuoka (vetoisuudeltaan n. 2,5 l) ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista sitä uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tarkista esim. cocktailtikulla kakun kypsyys: jos kakkuun pistetty tikku tulee ulos kuivana, on kakku valmis. Anna kakkupohjan jäähtyä ja kumoa se sitten lautaselle. Koristele ja täytä kakku mielesi mukaan!
Valmis!

Ainekset

Täytekakkupohja
Kananmunia
6
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Korppujauhoja vuoan jauhotukseen
½ dl