Sydänpullat

Sydänpullat

Minun ja läheisteni Joulu tulee leipomisesta, joulukuun aikana paistetaan ensin joulutortut, sitten piparit ja vielä hieman ennen aattoa Sydänpulla, kertoo Henna Ikaalisista.
https://www.arla.fi/reseptit/sydanpullat/

Tee näin:

  • Pullataikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Sekoita joukkoon vähitellen vehnäjauhoja ja vaivaa taikina hyvin. Lisää rasva ja alusta joukkoon loput vehnäjauhot. Alusta taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Leivo taikinasta pullia. Kohota liinan alla hyvin. Murotaikina: Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Lisää kuivat aineet, sekoita nopeasti. Jäähdytä taikinaa hetki esim. pakastimessa. Leivo taikinasta muotti pullaan esim. pieni sydän, tähti. Aseta murotaikinasydän kohonneeseen pullaan, voitele pulla. Nyt voit paistaa pullat 200 asteessa n. 20 min.
Valmis!
Vinkki

Reseptin lähetti Henna Ikaalisista.

Ainekset

Pullataikina
5 dl
Hiivaa
50 g
Hienosokeria
2 dl
Suolaa
1 ripaus
Kardemummaa
1 rkl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoja
n. 15 dl
150 g
Murotaikina
n. 70 g
Hienosokeria
½ dl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoa
1½ dl
Leivinjauhe
½ tl
Vaniljasokeria
1 tl