Suolainen juustokakku

Suolainen juustokakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

1 tunti

Suolainen juustokakku on pöydän kuningatar, joka sopii myös kasvissyöjälle. Kakun raikas punainen väri tulee punajuuresta. Tutustu reseptiin!

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

Kiille

  • 4 punajuurta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • muutamia timjamin oksia
  • pippuria
  • suolaa
  • noin 1 dl vettä
  • ½ sitruunan mehu

Koristelu

  • ruisnacho
  • juureslastuja

Tee näin:

Tee näin:

Valmista pohja

1. Aseta kakkurengas tai irtopohjavuoan reunus (halk. 20 cm) tarjoiluvadille. Vuoraa reunat leivinpaperilla. Murskaa hapankorput hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja maito. Painele murska reunuksen sisään mahdollisimman tiiviisti.

Valmista täyte

1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche kulhossa. Murusta salaattijuusto paloiksi. Hienonna punasipuli ja kääntele se salaattijuuston kanssa tuorejuustoseokseen.
2. Purista sitruunasta mehu. Kuumenna mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustotäytteeseen.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä kiilteen valmistuksen ajan.

Valmista kiille

1. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
2. Kuori ja lohko punajuuret ja valkosipulinkynnet. Siirrä lohkot leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle 1 rkl etikkaa, öljy sekä suolaa ja pippuria. Paahda punajuuria uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat haarukalla painettaessa pehmeiltä.
3. Soseuta kypsät punajuuret ja valkosipulit sauvasekoittimella veden ja 1 rkl etikan kanssa. Siivilöi sose ja anna jäähtyä.
4. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Mittaa 2 dl punajuurisosetta kulhoon ja lisää siihen liivatteet ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada sose suolaisen juustokakun päälle ja anna hyytyä kylmässä vielä muutama tunti.

Koristele suolainen juustokakku

1. Irrota kakku vuoasta ja koristele ruisnachoilla, juureslastuilla ja tuoreella timjamilla.