Suolainen juustokakku

Suolainen juustokakku

1 tunti
Suolainen juustokakku on raikas ja ruokaisa tarjottava. Kakun kaunis punainen väri tulee punajuuresta. Tutustu reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/suolainen-juustokakku/

Tee näin:

Valmista pohja
  • Aseta kakkurengas tai irtopohjavuoan reunus (halk. 20 cm) tarjoiluvadille. Vuoraa reunat leivinpaperilla.
  • Murskaa hapankorput hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja maito. Painele murska reunuksen sisään mahdollisimman tiiviisti.
Valmista täyte
  • Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  • Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche kulhossa. Murusta salaattijuusto paloiksi.
  • Hienonna punasipuli ja kääntele se salaattijuuston kanssa tuorejuustoseokseen.
  • Purista sitruunasta mehu. Kuumenna mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustotäytteeseen.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon.
  • Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä kiilteen valmistuksen ajan.
Valmista kiille
  • Kuumenna uuni 175 °C:seen.
  • Kuori ja lohko punajuuret ja valkosipulinkynnet. Siirrä lohkot leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle 1 rkl etikkaa, öljy sekä suolaa ja pippuria. Paahda punajuuria uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat haarukalla painettaessa pehmeiltä.
  • Soseuta kypsät punajuuret ja valkosipulit sauvasekoittimella veden ja 1 rkl etikan kanssa. Siivilöi sose ja anna jäähtyä.
  • Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet.
  • Mittaa 2 dl punajuurisosetta kulhoon ja lisää siihen liivatteet ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Kaada sose suolaisen juustokakun päälle ja anna hyytyä kylmässä vielä muutama tunti.
Koristele suolainen juustokakku
  • Irrota kakku vuoasta ja koristele ruisnachoilla, juureslastuilla ja tuoreella timjamilla.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Ruishapankorppuja
100 g
50 g
½ dl
Kiille
Punajuurta
4
Valkosipulinkynsiä
3
Punaviinietikkaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Liivatelehtiä
2
Timjamia
oksaa
Pippuria
Suolaa
Vettä
noin 1 dl
Sitruunamehu
½
Koristelu
Ruisnachoja
Juureslastuja
Lisää herkullisia ideoita