Suklaamuffinit

45 minuuttia Brunssi Jälkiruoka
(29)
Kommentit
Suklaamuffinit

Nämä suklaamuffinit ovat täydellisiä todellisille suklaan rakastajille, sillä ne maistuvat täydellisesti suklaalta. Kokeile helppoa reseptiä!

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/suklaamuffinit/

Ainekset

( noin 1 dl ) kaakaojauhe
50 g
( noin 3 ja 3/4 dl ) vehnäjauhoja
250 g
Leivinjauhetta
1½ tl
Ruokasooda
½ tl
( noin 3 dl ) sokeria
250 g
Karkeaa suolaa
½ tl
Arla® AB -piimää
2½ dl
Kananmunaa
2
100 g
Tummaa suklaa ( noin 55% kaakaota )
175 g

Tee näin:

  • Tarvitset 12 paperista muffinivuokaa, joiden tilavuus on noin 1 dl. Aloita valmistamaan suklaamuffinit tekemällä taikina.
  • Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivin-jauhe ja ruokasooda isossa kulhossa keskenään. Lisää sokeri ja suola.
  • Tee kuiva-aineseoksen keskelle syvennys.
  • Pilko suklaa paloiksi.
  • Vatkaa toisessa kulhossa keskenään kirnupiimä ja kananmunat.
  • Kaada seos yhdessä sulatetun voin kanssa kuiva-aineiden sekaan syvennykseen. Sekoita taikinaksi kevyesti taikinakaapimella ja kääntele suklaapalat taikinan sekaan. Säästä ½ dl suklaapaloja suklaamuffinien päälle. Älä sekoita taikinaa liian kauan, sillä taikinan tulee olla paakkuista.
  • Jaa suklaamuffinitaikina 12 muffinimuottiin ja ripottele loput suklaan palaset muffinien päälle.
  • Paista suklaamuffinit uunin keskiosassa ensin noin 5 min 225°C asteessa ja sitten laske lämpötila 175°C asteeseen ja paista muffineja vielä noin 15 min.
  • Ota valmiit suklaamuffinit uunista ja anna niiden jäähtyä ennen tarjoilua.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Suklaamuffinien kuiva-aineet, kananmuna-piimäseos ja voi on tärkeätä sekoittaa mahdollisimman kevyesti keskenään ja taikina jättää paakkuiseksi. Näin suklaamuffinit kohoavat kunnolla ja saavat pyöreän muotonsa, joka on tyypillinen amerikkalaisille muffineille.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet