Suklaakuorrutetut vaahtomuffinssit

Suklaakuorrutetut vaahtomuffinssit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Mikään ei ole niin suloista kuin huolella koristellut cupcakes-leivokset. Nämä "hi-top"-tyyliset suklaamuffinssit sulavat suussa!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

Muffinssit

Vaahto

  • 4¼ dl sokeria
  • ⅗ dl vettä
  • 3 kananmunan valkuaista
  • 1 tl vaniljauutetta (jos käytät vaniljasokeria, laita hieman enemmän)

Suklaakuorrutus

  • 400 g tummaa suklaata (esim. taloussuklaata)
  • 3 rkl öljyä

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita kuivat ainekset (paitsi sokeri) kulhoon ja laita sivulle odottamaan. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi, lisää munat, kermaviili ja vaniljauute (jos käytetään). Kaada seos kuivien aineiden sekaan ja sekoita hyvin. Täytä muffinivuoat melkein ylös asti ja paista 175 °C 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuin koristelet. Koristelu: Laita sokeri, vesi, valkuaiset ja viinikivi isoon lämmönkestävään kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella noin minuutin, kunnes seos on valkoinen vaahto. Laita kattilaan hieman vettä niin että se juuri ja juuri kiehuu, ja laita kulho sen päälle, niin että se ei koske veteen. Vatkaa korkealla nopeudella noin 12 minuuttia (jos sinulla on lämpömittari, niin sen pitäisi näyttää 71-72 astetta). Ota kulho pois lämmöltä, lisää vanilja ja jatka vatkaamista vielä pari minuuttia. Seos jäykistyy sitten kun se viilenee kakkujen päällä. Pursota seos kakkujen päälle ja laita viileään odottamaan suklaakuorrutusta. Suklaakuorrutus: sulata ja sekoita taloussuklaa ja öljy vesihauteessa. Älä käytä suklaakuorrutusta liian kuumana! Dippaa muffinssin jähmettynyt kuorrutus kokonaan suklaaseen, avita hieman lusikalla että menee ihan alas asti.

Vinkki

Reseptin on meille suunnitellut Lotta Tuovinen.

Lisää herkullisia ideoita