Suklaakakkuset

Suklaakakkuset

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Hienostuneet suklaakakkuset sopivat erinomaisesti juhlapöytään jälkiruoaksi tai kahvin kanssa tarjottavaksi. Nam!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 40 kpl

  • 400 g tummaa suklaata (n. 55 % kaakaota)
  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 300 g sokeria
  • 250 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 6 kananmunaa
  • 125 g vehnäjauhoja
  • 3 rkl Appelsiinitäysmehua
  • ( 3 rkl appelsiinilikööriä (esim. Grand Marnieria)
  • 75 g valkosuklaata

Marinoidut marjat

  • 500 g tuoreita mansikoita puolitettuina
  • ½ melonia pieninä paloina
  • 200 g tuoreita mustikoita
  • 3 rkl hunajaa (akaasiahunajaa)

Lisäksi

  • 2 l vaniljajäätelöä

Tee näin:

Tee näin:

Vuoraa uuninkestävä vuoka (n. 4 x 18 x 25 cm) leivinpaperilla. Jaa suklaa pieniksi paloiksi ja sulata ne kulhossa vesihauteessa. Vatkaa sekaan kahvi ja sokeri. Vatkaa voi sekaan vähitellen. Poista kulho vesihauteesta ja vatkaa kananmunat sekaan yksi kerrallaan. Käännä jauhot (sirottele siivilän läpi) suklaaseokseen vuorotellen appelsiiniliköörin /-mehun kanssa. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 °C uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Kakku on kostea paistamisen jälkeen. Anna kakun jäähtyä hieman ja aseta se peitettynä, yhä vuoassa jääkaappiin ainakin päiväksi. Nosta kylmä kakku pois jääkaapista ja leikkaa reunat pois. Jaa kakku 40 osaan (noin 3 x 3 cm). Jaa valkoinen suklaa pieniksi paloiksi ja sulata palat kulhossa vesihauteessa. Kaada sulatettu suklaa muovipussiin, joka soveltuu elintarvikkeiden säilyttämiseen. Leikkaa pieni reikä yhteen pussinkulmaan ja koristele kakkupalat.