Suklaakakkuset

Suklaakakkuset

Hienostuneet suklaakakkuset sopivat erinomaisesti juhlapöytään jälkiruoaksi tai kahvin kanssa tarjottavaksi. Nam!
https://www.arla.fi/reseptit/suklaakakkuset/

Tee näin:

  • Vuoraa uuninkestävä vuoka (n. 4 x 18 x 25 cm) leivinpaperilla. Jaa suklaa pieniksi paloiksi ja sulata ne kulhossa vesihauteessa. Vatkaa sekaan kahvi ja sokeri. Vatkaa voi sekaan vähitellen. Poista kulho vesihauteesta ja vatkaa kananmunat sekaan yksi kerrallaan. Käännä jauhot (sirottele siivilän läpi) suklaaseokseen vuorotellen appelsiiniliköörin /-mehun kanssa. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 °C uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Kakku on kostea paistamisen jälkeen. Anna kakun jäähtyä hieman ja aseta se peitettynä, yhä vuoassa jääkaappiin ainakin päiväksi. Nosta kylmä kakku pois jääkaapista ja leikkaa reunat pois. Jaa kakku 40 osaan (noin 3 x 3 cm). Jaa valkoinen suklaa pieniksi paloiksi ja sulata palat kulhossa vesihauteessa. Kaada sulatettu suklaa muovipussiin, joka soveltuu elintarvikkeiden säilyttämiseen. Leikkaa pieni reikä yhteen pussinkulmaan ja koristele kakkupalat.
Valmis!

Ainekset

Tummaa suklaa (n. 55 % kaakaota)
400 g
Vahvaa kahvia
2 dl
Sokeria
300 g
250 g
Kananmunia
6
Vehnäjauhoja
125 g
Appelsiinimehua
3 rkl
Appelsiinilikööriä (esim. Grand Marnieria)
( 3 rkl
Valkosuklaa
75 g
Marinoidut marjat
Tuoreita mansikoita puolitettuina
500 g
Meloni pieninä paloina
½
Tuoreita mustikoita
200 g
Hunajaa (akaasiahunajaa)
3 rkl
Lisäksi
Vaniljajäätelöä
2 l