Jouluinen suklaajuustokakku

Jouluinen suklaajuustokakku

Appelsiinisuklainen juustokakku sopii hyvin jouluna kahvipöytään tai jouluaterian jälkiruuaksi, vinkkaa reseptin lähettänyt Eija Vantaalta.

Tee näin:

  • Murskaa keksit muovipussissa. Kaada keksimurska kulhoon.
  • Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita.
  • Painele keksivoiseos irtopohjavuoan pohjalle.
  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
  • Sulata samalla fazerina ja taloussuklaa omaan astiaansa.
  • Erottele toisistaan munan valkuaiset ja keltuaiset.
  • Sekoita keskenään sokerit, keltuaiset, tuorejuusto, jäähtynyt suklaa ja liivatelehdet, jotka on sulatettu kiehuvaan veteen sen jälkeen kun ne on liotettu kylmässä vedessä.
  • Vaahdota valkuaiset ja kerma omiin kulhoihinsa. Sekoita ne sitten varovasti muun taikinan joukkoon.
  • Kaada seos keksivoipohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vuorokauden.
  • Koristele haluamallasi tavalla, esim. suklaarouheella ja karkeilla.
Valmis!
Vinkki

Reseptin lähetti Eija Vantaalta.

Ainekset

Pohja
Kaurakeksejä
g
75 g
Täyte
Liivatelehteä
4
Fazerina suklaa konvehteja
100 g
Taloussuklaata
75 g
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Hienosokeria
1½ g
Vaniljasokeria
1 tl
Kananmunia
2
2 dl
Koristelu
Suklaarouhetta
50 g
Suosikki karamellejä
50 g