Jouluinen suklaajuustokakku

Jouluinen suklaajuustokakku

Appelsiinisuklainen juustokakku sopii hyvin jouluna kahvipöytään tai jouluaterian jälkiruuaksi, vinkkaa reseptin lähettänyt Eija Vantaalta.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Jouluinen suklaajuustokakku

Appelsiinisuklainen juustokakku sopii hyvin jouluna kahvipöytään tai jouluaterian jälkiruuaksi, vinkkaa reseptin lähettänyt Eija Vantaalta.

Pohja

Täyte

Koristelu

  • 50 g suklaarouhetta
  • 50 g suosikkimakeisiasi

Ohjeet

Murskaa keksit muovipussissa. Kaada keksimurska kulhoon. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita. Painele keksivoiseos irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata samalla fazerina ja taloussuklaa omaan astiaansa. Erottele toisistaan munan valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keskenään sokerit, keltuaiset, tuorejuusto, jäähtynyt suklaa ja liivatelehdet, jotka on sulatettu kiehuvaan veteen sen jälkeen kun ne on liotettu kylmässä vedessä. Vaahdota valkuaiset ja kerma omiin kulhoihinsa. Sekoita ne sitten varovasti muun taikinan joukkoon. Kaada seos keksivoipohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vuorokauden. Koristele haluamallasi tavalla, esim. suklaarouheella ja karkeilla. Vinkki: Kannattaa valmistella kaikki hyvin ennen leipomista. Esim. munien ja kerman vaahdottaminen on hyvä tehdä ennen suklaan ja liivatteen sulattamista, jotta voit yhdistää kaikki ainekset nopeasti keskenään.

Vinkit

Reseptin lähetti Eija Vantaalta.

Lähde:

Suositellut tuotteet