3 dl | |
Sokeria
|
3 dl |
1 rkl | |
Siirappia
|
1 rkl |
Kaakaojauhe
|
3 rkl |
Legendan mukaan fudge keksittiin ystävänpäivänä vuonna 1886 Amerikassa. Olipa se totta tai ei, tämä resepti on taatusti rakkautta ensisilmäyksellä ja ensipuraisulla. Nauti tämä ihana herkku sellaisenaan tai hyödynnä sen muunneltavuutta lisäämällä joukkoon mieleisiäsi salaisia ainesosia.
Mitä tulee kotitekoisiin lahjoihin, ei ole paljon parempaa kuin laatikollinen suussa sulavaa suklaafudgea. Kääri leivinpaperiin ja sido kauniilla maalaismaisella nauhalla tai asettele fudge kauniiseen lasipurkkiin.
Nämä herkut sopivat moniin makuyhdistelmiin: lisää mieleisiäsi ainesosia suoraan taikinaan tai täytteeksi. Yhden ainesosan muunnoksia ovat esimerkiksi hienonnetut pähkinät (suosikkejamme ovat pekaanipähkinät, hasselpähkinät tai pistaasipähkinät), pureskeltava toffee, tai murskatut karkkikepit, jotka ripotellaan päälle juhlallisuutta antamaan. Jos haluat aikuisten version, voit yllättää vieraasi lisäämällä joukkoon ruokalusikallisen suosikkibourbonia, viskiä tai muuta aikuiseen makuun sopivaa maustetta.
Siirrä jäähtyneet herkut ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä huoneenlämmössä enintään kolme viikkoa.