Suklaa-pähkinäleivokset

Suklaa-pähkinäleivokset

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Suloiset suklaa-pähkinäleivokset näyttävät hyviltä ja maistuvat taivaallisilta. Koristele makeat leivonnaiset suklaalla, pähkinöillä, mateleilla ja rusinoilla.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 35 kpl

  • 25 g kuorettomia hasselpähkinöitä
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 5 rkl sokeria
  • 125 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 rkl kaakaota
  • ½ rkl vaniljasokeria
  • 1 kananmunan keltuainen

Koristeluun

  • 100 g tummaa suklaata (n. 55 % kaakaota)
  • 50 g kuorettomia, suolattomia pistaasipähkinöitä
  • 25 g kuorettomia macadamiapähkinöitä
  • 25 g kuorettomia pekaanipähkinöitä
  • 25 g manteleita
  • 50 g vihreitä rusinoita

Tee näin:

Tee näin:

Laita hasselpähkinän sydämet tehosekoittimeen ja hienonna ne hienoksi. Sekoita jauhot, sokeri ja hienonnetut hasselpähkinät kulhossa. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja murenna se jauhoseokseen niin, että se muistuttaa juustoraastetta. Lisää kaakao ja vaniljasokeri ja yhdistä taikinaan keltuainen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla tangoksi (noin 4 cm halkaisijaltaan). Laita se peitettynä jääkaappiin vähintään 1 tunniksi. Leikkaa pitkosta (3-4 mm) paloja ja aseta ne leivinpaperille uunipellille. Paista leivokset 175 °C uunin keskitasossa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. Koristeluun: Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa. Voitele leivokset kevyesti ja koristele pähkinöillä ja rusinoilla. Anna suklaan kovettua keittiön lämpötilassa. Pidä leivokset suljetussa astiassa jääkaapissa.