Suklaa-pähkinäleivokset

Suklaa-pähkinäleivokset

Suloiset suklaa-pähkinäleivokset näyttävät hyviltä ja maistuvat taivaallisilta. Koristele makeat leivonnaiset suklaalla, pähkinöillä, mateleilla ja rusinoilla.
https://www.arla.fi/reseptit/suklaa-pahkinaleivokset/

Tee näin:

  • Laita hasselpähkinän sydämet tehosekoittimeen ja hienonna ne hienoksi. Sekoita jauhot, sokeri ja hienonnetut hasselpähkinät kulhossa. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja murenna se jauhoseokseen niin, että se muistuttaa juustoraastetta. Lisää kaakao ja vaniljasokeri ja yhdistä taikinaan keltuainen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla tangoksi (noin 4 cm halkaisijaltaan). Laita se peitettynä jääkaappiin vähintään 1 tunniksi. Leikkaa pitkosta (3-4 mm) paloja ja aseta ne leivinpaperille uunipellille. Paista leivokset 175 °C uunin keskitasossa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. Koristeluun: Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa. Voitele leivokset kevyesti ja koristele pähkinöillä ja rusinoilla. Anna suklaan kovettua keittiön lämpötilassa. Pidä leivokset suljetussa astiassa jääkaapissa.
Valmis!

Ainekset

Kuorettomia hasselpähkinöitä
25 g
Vehnäjauhoja
150 g
Sokeria
5 rkl
125 g
Kaakaota
1 rkl
Vaniljasokeria
½ rkl
Kananmunan keltuainen
1
Koristeluun
Tummaa suklaa (n. 55 % kaakaota)
100 g
Kuorettomia, suolattomia pistaasipähkinöitä
50 g
Kuorettomia macadamiapähkinöitä
25 g
Kuorettomia pekaanipähkinöitä
25 g
Manteleita
25 g
Vihreitä rusinoita
50 g