Spelttileipä Apetina-juustolla

Spelttileipä Apetina-juustolla

Apetina-juustoa sisältävä maukas spelttileipä on ihana herkku aamiaispöytään. Kokeile jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/spelttileipa-apetina-juustolla/

Tee näin:

  • Sekoita hiiva veteen ja lisää suola, öljy ja tilli. Sekoita jauhot hitaasti annostellen, sekoita taikinaa välillä hyvin ja lisää viimeiseksi juusto. Alusta taikina pöydällä suhteellisen kiinteäksi. Aseta se peitettynä jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, jopa pitempään. Muotoile taikinasta leipä ja anna sen vielä nousta leivinpaperilla peitetyllä pellillä n. ½ tuntia. Sivele leipä vähällä vedellä ja pisaralla oliiviöljyä. Rei´itä leipä haarukalla ja paista se keskellä uunia 225 asteessa n 15 minuuttia. Laske lämpötilaa 220 asteeseen ja paista valmiiksi n 15 minuutin ajan, edelleen keskellä uunia.
Valmis!

Ainekset

Hiivaa
25 g
Vettä
3½ dl
Karkeaa suolaa
1 tl
Oliiviöljyä
3 rkl
Tuoretta tilliä silputtuna
4 rkl
Karkeita spelttijauhoja (n. 2,5 dl)
150 g
Spelttijauhoja (n. 6,75 dl)
400 g
150 g