Soija-inkiväärilohta airfryerissä

Soija-inkiväärilohta airfryerissä

Soija, inkivääri, maissimurot ja lohi ovat voittamaton kombo, kun ne valmistetaan vielä airfryerin kuumassa ilmassa. Tätä reseptiä kannattaa kokeilla esimerkiksi seuraaviin illanistujaisiin!
https://www.arla.fi/reseptit/soija-inkivaarilohta-airfryerissa/

Tee näin:

Soija-inkiväärilohta airfryerissä
 • Leikkaa lohi 2x2 cm:n paloiksi.
 • Laita kulhoon ja kuorruta soijakastikkeella, seesamiöljyllä, chilihiutaleilla, inkiväärillä ja limemehulla.
 • Jäähdytä noin 30 minuuttia.
 • Valmista jalapeno-creme fraiche-dippi: Hienonna jalapeno ja valkosipuli.
 • Sekoita crème fraicheen ja hunajaan.
 • Mausta suolalla ja pippurilla.
 • Jäähdytä tarjoiluun asti.
 • Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan.
 • Viipaloi kevätsipuli.
 • Vatkaa munat syvällä lautasella.
 • Murskaa maissihiutaleet ja laita ne toiselle syvälle lautaselle.
 • Kasta kala ensin kananmunaan ja sitten maissihiutaleisiin.
 • Kypsennä airfryerissä 160 °C:ssa noin 7 minuuttia.
 • Tarjoile maissihiutaleilla leivitetty lohi riisin, jalapenodipin, kevätsipulin ja furikaken kanssa.
Valmis!
Vinkki

Maissihiutaleiden murskaaminen oikeaan koostumukseen on ratkaisevan tärkeää täydellisen rapean kuorrutteen aikaansaamiseksi. Laita ne uudelleen suljettavaan pussiin ja poista ylimääräinen ilma. Murskaa ne varovasti kaulimella, jotta ne saavat tasaisen koostumuksen. Pyri tasaiseen murskaukseen; liian hienojakoinen murskaus voi vähentää rapeutta, kun taas liian karkea murskaus voi aiheuttaa epätasaista kuorrutusta lohelle.

Soija-inkiväärilohta airfryerissä Q&A

Japanilaisvaikutteinen lohi valmistuu helposti ja nopeasti airfryerissä. Lue lisää alta!

Miten soija-inkiväärilohen saa pidettyä rapeana?
Paneroidun, maissihiutalekuorrutteisen lohen säilyttäminen rapeana voi olla hieman hankalaa. Kun lohipalat ovat jäähtyneet huoneenlämpöisiksi, aseta ne yhteen kerrokseen tarjottimelle tai lautaselle päällekkäisyyttä välttäen. Peitä kevyesti pergamenttipaperilla ja säilytä jääkaapissa enintään kaksi päivää. Kuumenna ja rapeuta lohi uudelleen lämmittämällä uuni tai airfryer 175 °C:een. Asettele lohipalat leivinpaperille tai ilmakäristimen koriin ilman tungosta. Kuumenna 7-10 minuuttia tai kunnes kuori on jälleen rapea. Vältä mikroaaltouunin käyttöä, sillä se voi tehdä maissinokare-kuorrutteisesta lohesta märkää.
Mikä soijakastike sopii parhaiten soija-inkivääriloheen?
Kun valmistat ilmapaistettua lohta soijakastikkeella, soijakastike voi vaikuttaa suuresti makuun. Japanilainen soijakastike eli "shoyu" on ihanteellinen, koska sen tasapainoinen, miedompi profiili täydentää inkivääriä eikä tee marinadista liian voimakasta. Japanilainen soijakastike on tyypillisesti väriltään ja suolaisuudeltaan kevyempää kuin vastaavat kastikkeet. Jos valitset muunlaisen kastikkeen, säädä määrää, jotta vältät liiallisen suolaisuuden.
Kuinka kauan soija-inkiväärilohta marinoidaan?
Suosittelemme, että kalaa marinoidaan vähintään 30 minuuttia, jotta makujen vaikutus on tehokas. Jos aika kuitenkin sallii, voit antaa kalan olla aasialaisessa marinadissa 1-2 tuntia, mikä parantaa makujen syvyyttä entisestään. Älä marinoi pidempään, sillä hapan limettimehu voi alkaa rikkoa lohen rakennetta. Jos haluat, että maku tunkeutuu parhaalla mahdollisella tavalla kalan koskemattomuutta vaarantamatta, pyri marinoimaan kalaa 30 minuutista 2 tuntiin.
Mitä soija-inkiväärilohen kanssa tarjoillaan?
Herkullisen jalapeno-dipin lisäksi ilmapaistettu soija-inkiväärilohi sopii mainiosti höyrytetyn riisin kanssa, varsinkin kun siihen lisätään furikakea, joka antaa lisää umamia ja rakennetta. Tuoreen kevätsipulin ripaus voi tuoda ruokaan mietoa ja mausteista rapeutta. Tuore korianteri voi antaa eloisan, aromaattisen sävyn, joka täydentää inkiväärin mausteisuutta. Lisäksi ripaus paahdettuja seesaminsiemeniä tai maapähkinöitä ei ainoastaan lisää pähkinäistä makua, vaan antaa myös ihastuttavan kontrastin rapeudelle lohen rapeuden kanssa.

Ainekset

Soija-inkiväärilohta airfryerissä
Lohi
500 g
Soijakastiketta
1½ rkl
Seesamiöljyä
1 tl
Chilihiutaleita
1 tl
Inkivääriä
2 rkl
Limetinmehu
1
Maissihiutaleita
2 dl
Kananmunaa
2
Jalapeno-créme frâiche dippi
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
3 dl
Jalapeno
1
Valkosipulinkynsi
1
Hunajaa
1 tl
Suolaa
Pippuria
Tarjoilu
Jasminriisiä
Kevätsipuli
Furikake mausteseos riisin päälle

Rapeaa, helppoa maissihiutaleilla paistettua lohta airfryerissä vie japanilaiseen makumaailmaan

Airfryerissä on innovatiivinen tapa valmistaa täydellisen rapeaa lohta chilin ja inkiväärin kera. Kun perinteisen korppujauhopäällysteen sijasta käytetään maissihiutaleita, lohipalat saavat vastustamattoman rapeuden, joka täydentää niiden mureaa, hiutalemaista sisusta. Tämä tekstuurien yhdistelmä yhdistettynä chilistä saatavaan potkuun ja inkiväärin aromaattisiin vivahteisiin tarjoaa nykyaikaisen käänteen klassiseen ruokalajiin. Tämä aasialaisvaikutteinen airfryerissä valmistettu lohi lupaa paitsi makua myös mukavuutta kiireisiin iltoihin.

Jos olet päässyt ilmassa paistettujen kalaherkkujen makuun, kannattaa kokeilla myös klassista airfryerissä valmistettua lohta .

Aasialaisvaikutteinen lohi inkivääri- ja soijamarinadilla

Kun on kyse makujen yhdistämisestä, inkiväärillä ja lohella on harmoninen suhde. Inkiväärin mausteisuus korostaa lohen runsasta ja rasvaista profiilia, mikä luo tasapainoisen makuelämyksen. Seesam-, soija- ja inkiväärikastikkeen lisääminen marinadiin antaa lohelle vielä enemmän täyteläisyyttä, mikä takaa, että jokainen suupala on täynnä aasialaisvaikutteista herkkua. Soijakastike antaa suolaisen syvyyden, joka sopii hyvin yhteen inkiväärin ja limen kirkkaiden sävyjen sekä seesamiöljyn runsaan pähkinäisyyden kanssa.

Niille, jotka haluavat laajentaa aasialaisittain maustettujen airfryer -ruokien repertuaariaan, chicken thigh filee -reseptimme ja sen kiehtova viiden mausteen marinadi odottavat tutkimustasi.

Tarjoile jalapenodipin kanssa

Aasialaistyyliset lohipalat maissinokareilla kuorrutettuna ja jalapenodippi muodostavat ihastuttavan makujen ja tekstuurien yhdistelmän. Rapeat, paneroidut lohipalat täydentyvät kauniisti runsaalla, kermaisella jalapeñodipillä, jonka viilentävä, kirpeä maku tulee crème fraichesta, joka kohottaa ruokailukokemusta.

Jos dippiä jää yli, voit nauttia sitä tortillasipsien, vihannestikkujen tai quesadillojen kanssa .

Lisää oma kosketuksesi

Jos haluat aromikkaan käänteen tähän ilmapannulla paistettuun soija-inkiväärilohireseptiin, lisää hienonnettua korianteria tai thaibasilikaa marinadiin tai viimeistelyyn, mikä antaa raikkaan yrttisen sävyn. Täydennä tätä koristelemalla paneroidut soija-inkiväärilohipalat paahdetuilla seesaminsiemenillä tai murskatuilla maapähkinöillä. Tämä ei ainoastaan paranna koostumusta lisäämällä rapeutta, vaan tuo myös ihastuttavan pähkinäisen maun, joka luo harmonisen sekoituksen aasialaisvaikutteisia makuja ja koostumuksia jokaiseen suupalaan.