Sitruunapalat

Sitruunapalat

Nämä raikkaat ja mehevät sitruunapalat ovat kotoisin USA:sta, jossa ne tunnetaan paremmin nimellä Lemon bars tai Lemon squares.

Tee näin:

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 30 x 25 cm-kokoinen vuoka. Hiero pehmeä voi ja kuivat aineet taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjaan ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 15-20 minuuttia. Vatkaa täytteen munat ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauho ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista vielä 20-25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Kääri vuoka kelmuun ja laita jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi (mielellään yön yli). Leikkaa paloiksi ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Pohja
230 g
Sokeria
1¼ dl
Vehnäjauhoja
4¾ dl
Täyte
Kananmunia
4
Sokeria
3½ dl
Vehnäjauho
½ dl
Sitruunamehua
1¼ dl
Sokerikuorrute koristeluun