Sitruuna-mangopaistos

Sitruuna-mangopaistos

Tämä suussasulava paistos saa pirteän makunsa sitruunasta ja mangosta. Tarjoile kermavaahdon kera!

Tee näin:

  • Murutaikina: Sekoita kaikki ainekset keskenään nopeasti murumaiseksi taikinaksi. Sitruunakreemi: Sekoita sitruunamehu ja maissitärkkelys metalliastiassa. Lisää kananmunat, sokeri ja kerma ja laita astia vesihauteeseen. Sekoita koko ajan, kunnes rakenne sakenee (n. 5 minuuttia). Ota astia pois vesihauteesta ja lisää voi pienissä erissä. Sekoita hyvin. Annostele neljään uuninkestävään vuokaan (vetoisuus n. 2½ dl). Jaa hedelmäpalat vuokiin ja lusikoi taikina pinnalle. Paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 25 minuuttia. Anna paistosten jäähtyä hieman. Tarjoa lämpimänä kylmän kermavaahdon kera.
Valmis!
Vinkki

Vinkki: Mangon sijaan voit käyttää tuoretta ananasta tai päärynää. Kokeile lisätä 50 g kookoshiutaleita murutaikinaan ja vaihda sitruunamehu limen mehuun.

Ainekset

Murutaikina
Vehnäjauhoja (n. 1,75 dl)
100 g
75 g
Sokeria (n. 0,5 dl)
50 g
Sitruunakreemi
Sitruunamehua
3 rkl
Maissitärkkelys
½ tl
Kananmuna
1
Sokeria (n. 1,25 dl)
100 g
1 dl
25 g
Mango pieninä kuutioina
300 g
Koristeluun
Sitruunankuorta suikaleina
Tarjoiluun
1½ dl