Sitruuna-limettikakku

Sitruuna-limettikakku

Suussa sulava sitruuna-limettikakku valmistuu käden käänteessä. Nam!

Tee näin:

  • Nypi jauhot, sokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 sentin irtopohjavuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää sekoittaen loput ainekset täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan ja paista noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja irrota sitten vuoasta. Koristele ohuilla limettiviipaleilla ja sihtaa päälle tomusokeria. Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Vehnäjauhoja
3 dl
Sokeria
3 rkl
125 g
Kananmunan keltuainen
1
Täyte
Kananmunia
3
Sokeria
2 dl
2 dl
Vehnäjauhoa
2 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Hyvin pestyn sitruuna
1
Hyvin pestyn limetti
1
Koristeluun ja tarjoiluun
Limetti viipaleina
1
Tomusokeria
1 rkl
3 dl