Sitruuna-limettikakku

Sitruuna-limettikakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Suussa sulava sitruuna-limettikakku valmistuu käden käänteessä. Nam!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 palaa

Pohja

Täyte

  • 3 kpl kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kpl hyvin pestyn sitruunoita
  • 1 kpl hyvin pestyn limeä

Koristeluun ja tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Nypi jauhot, sokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 sentin irtopohjavuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää sekoittaen loput ainekset täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan ja paista noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja irrota sitten vuoasta. Koristele ohuilla limettiviipaleilla ja sihtaa päälle tomusokeria. Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.