Sitrusposset

Sitrusposset

Herneetkin rokkaa -blogin sitrusposset kruunaavat kaikki kevään juhlat. Sitrusposset valmistuvat helposti sekä nopeasti ja sulattavat kaikkien raikkaidenmakujenystävien sydämet!
Arvioi (3)

Minun arvosanani

Sitrusposset

Herneetkin rokkaa -blogin sitrusposset kruunaavat kaikki kevään juhlat. Sitrusposset valmistuvat helposti sekä nopeasti ja sulattavat kaikkien raikkaidenmakujenystävien sydämet!

  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • ¾ dl sokeria
  • ¾ dl itse puristettua sitrushedelmien mehua, kuten 2/3 sitruunamehua ja 1/3 mandariinimehua
  • päälle kermavaahtoa ja sitruunankuoriraastetta

Ohjeet

Purista mehu sitrushedelmistä, ja siivilöi mehusta hedelmäliha pois. Laita kerma pieneen kattilaan ja kuumenemaan hellalle. Lisää sokeri ja sekoita koko ajan kunnes sokeri on täysin sulanut ja kerma poreilee. Nosta kattila pois liedeltä ja kaada sitrushedelmien mehu joukkoon. Sekoita ja kaada seos kahteen annoslasiin. Laita lasit jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään viitisen tuntia tai vaikka yön yli. Lisää annoksien päälle kermavaahtonokareet ja sitruunankuoriraastetta ennen tarjoilua

Vinkit

Herneetkin rokkaa -blogia luotsaava Petra syö kokkaamansa ruoat yleensä hieman haaleana. Kaikki blogin ruoat on nimittäin tehty syötäviksi ja kuvien ottamisen jälkeen ruoka on jo saattanut hieman jäähtyä. Petra tituleeraa itseään ihan tavalliseksi kotikokiksi ja samanlaista linjaa noudattavat myös hänen reseptinsä, pienellä pilkkeellä silmäkulmassa tietenkin.

Reseptin on suunnitellut Petra Herneetkin rokkaa -blogista (www.herneetkinrokkaa.blogspot.dk).