Sitrusmarmeladi

Sitrusmarmeladi

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Itsetehty sitrusmarmeladi maistuu eriomaiselta juustojen kanssa ja leivonnassa. Tässä sitrusmarmeladissa maistuvat raikkaat appelsiini, greippi ja sitruuna.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 900 g appelsiineja
  • 300 g sitruunoita
  • 300 g greippejä
  • 1½ l vettä
  • 2 kg sokeria
  • 1 rkl sitruunahappoa

Tee näin:

Tee näin:

Pese hedelmät lämpimässä vedessä pehmeällä harjalla. Leikkaa sahalaitaisella terävällä veitsellä hedelmät lohkoiksi ja jaa ne sitten ohuiksi viipaleiksi. Kerää kaikki siemenet harsokangaspussiin. Lisää hedelmät ja siemennyytti kattilaan. Kaada joukkoon vesi. Keitä kannen alla kunnes hedelmien kuoret ovat pehmenneet, noin 45 minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Poista siemennyytti. Sekoita sokeri joukkoon vähän kerrallaan lisäten. Sekoita kunnes se on kokonaan liuennut. Laita kattila hellalle uudelleen ja anna kiehua kunnes marmeladi on muuttunut hieman sameaksi, noin 35-45 min. Sekoita aina silloin tällöin. Nosta kattila liedeltä. Kuori vaahto pois. Liuota sitruunahappo pieneen määrään valmista marmeladia ja sekoita seos kattilaan. Lusikoi seos puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Säilytettävä viileässä paikassa.

Lisää herkullisia ideoita