Sipuli-raejuustopiirakka

Sipuli-raejuustopiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Suolaiset piirakat ovat ihana herkku niin arjen iltapalapöytään kuin erityisempiinkin tilaisuuskiin. Tässä piirakassa täytteenä on sipulia ja raejuustoa.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

  • 1 purjoa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 200 g Arla raejuustoa
  • 1 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 2 kananmunaa
  • 1 paprika kuutioina
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 dl Arla Emmental juustoa raastettuna

Tee näin:

Tee näin:

Nypi viileän voin kanssa jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina matalaan uuni- tai piirasvuokaan. Valmista täyte. Huuhdo purjo ja viipaloi vaalea osa. Halkaise ja suikaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit rasvassa pannulla, älä ruskista. Yhdistä kaikki täytteen ainekset, paitsi juustoraaste. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele juustoraaste pinnalle. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan ja paista 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta on saanut väriä.