Sienikakkupohja

Sienikakkupohja

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Sienikakkupohja on kuohkeampi ja ilmavampi kuin perinteinen sokerikakkupohja, koska siihen lisätään kiehuvaa vettä. Sienikakkupohjalla saa aikaan ihanimmat täytekakut!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 kpl

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta (halutessa)

Tee näin:

Tee näin:

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kiehauta vesi. Lisää se hitaasti ja varovaisesti munasokerivaahtoon samalla vatkaten voimakkaasti. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe (ja kaakaojauhe, jos haluat suklaisen kakkupohjan) ja kääntele seos vaahtoon varovasti; älä kuitenkaan vatkaa enää taikinaa tai muuten se latistuu. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan n. 24 cm leveä kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista sienikakkua uunin ala- tai keskitasolla noin 35 minuutin ajan tai kunnes se on keskeltä täysin kypsä (voit kokeilla kakun kypsyyttä pistämällä siihen cocktail-tikun: jos tikku tulee kuivana ulos, on kakku valmis). Koristele ja täytä kakku haluamillasi täytteillä.