Seesamiperunat ja dippi

Seesamiperunat ja dippi

Dippailtavat seesamiperunat ovat herkullinen ja terveellinen vaihtoehto suolaiseksi pikkupurtavaksi.
https://www.arla.fi/reseptit/seesamiperunat-ja-dippi/

Tee näin:

  • Pane uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Leikkaa hyvin pestyt perunat lohkoiksi. Levitä ne leivinpaperille uunipannulle. Kaada perunoille rasva ja sekoita hyvin. Ripottele päälle suola ja seesaminsiemenet. Paista uunin keskiosassa 25-30 minuuttia. Sekoita mausteet crème fraîcheen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta. Tarjoa dippi perunalohkojen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pestyjä uuniperunaa (esim. Rosamundaa)
1 kg
Inkivääriä
3 rkl
Sormisuolaa
1 tl
Vaaleita ja tummia seesaminsiemeniä
1 rkl
2 prk
Ketsuppi
½ dl
Sahramia (0,5 g)
1 pkt