Savuporoleipäsushit

Savuporoleipäsushit

Rae- ja tuorejuusto sekä kylmäsavuporo ovat savuporoleipäsushien herkullinen makukombo.

Tee näin:

Kylmäsavuporo-raejuusto-levite
  • Hienonna poronpaisti, sipuli ja yrtit ja sekoita raejuuston ja tuorejuuston kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Savuporoleipäsushit
  • Levitä tuorekelmu bambumaton päälle ja aseta kantattu leipäviipale pitkittäin matolle. Kostuta leipä vedellä tai lihaliemellä ja painele litteäksi.
  • Levitä kylmäsavuporo-raejuustolevitettä koko leivälle. Leikkaa poronpaistista kynän paksuisia siivuja ja aseta pituussuunnassa keskelle leipää.
  • Rullaa nyt leipä bambumaton avulla tiukalle rullalle aivan kuin tekisit perinteisiä makirullia. Kiristä rulla vielä folioon tiukaksi paketiksi ja laita vähintään tunniksi kylmään tekeytymään. (Voi toki nauttia hetikin, mutta lepo helpottaa leikkaamista).
  • Ota rullat kylmästä, poista folio ja kelmu. Pyöräytä rullat esimerkiksi seesaminsiemenissä tai hienonnetuissa yrteissä. Leikkaa rullat kahdeksaan tasakokoiseen palaan. Nauti savuporoleipäsushit heti leikkaamisen jälkeen.
Valmis!

Ainekset

Kylmäsavuporo-raejuusto-levite
Kylmäsavuporon paistia
100 g
100 g
Maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Hienonnettua sipuleita
50 g
Hienonnettua ruohosipulia
25 g
Oksaa hienonnettua rosmariini
1
Suolaa ja mustapippuria myllystä
½ tl
Savuporoleipäsushit noin 20 palaa
Vaakaleikaatua vaaleaa vuokaleipää
3 siivua
Kylmäsavuporon paistia siiviuna
50 g