Sahramikeksit

Sahramikeksit

Nämä rapeat sahramia sisältävät biscotti-keksit ovat oiva naposteltava joulun jälkiruokapöytään. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Sahramikeksit
  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Hienonna mantelit karkeaksi.
  • Sekoita voi, sokeri ja sahrami huokoiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  • Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla kun vatkaat.
  • Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mantelit ja sekoita ne taikinaan. Vatkaa alhaisella nopeudella, kunnes kaikki on sekoittunut, ei kauempaa.
  • Laita taikina jauhotetulle työtasolle ja rullaa se kahdeksi pitkoksi, jotka ovat yhtä pitkiä kuin uunipelti. Aseta ne leivinpaperilla olevalle uunipellille.
  • Paista pitkoja uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Ota uunipelti pois uunista.
  • Pienennä lämpö 120 asteeseen.
  • Anna pitkojen jäähtyä hieman ja leikkaa ne pitkiksi, ohuiksi paloiksi.
  • Aseta ne takaisin uunipellille, kylkipuoli ylöspäin. Anna kuivua uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat kuivia.
Pähkinäkeksit
  • Korvaa mantelit vastaavalla määrällä pähkinöitä. Käytä eri lajikkeita, kuten saksanpähkinöitä tai pistaasipähkinöitä. Hasselpähkinät, jotka ensin paistetaan kuumalla paistinpannulla, ovat kokeilemisen arvoisia.
Joulukeksit
  • Korvaa sahrami 1 tl inkivääriä, 2 tl kanelia ja 1 tl neilikkaa.
Valmis!
Vinkki

Keksit voidaan maustaa monin tavoin. Suklaalla: Korvaa sahrami 2 rkl kaakaojauhetta jauhoja sekoitettaessa. Sekoita taikinan joukkoon 100 g hienonnettua tummaa suklaata samaan aikaan mantelirouheen kanssa.

Ainekset

Manteleita
150 g
75 g
Sokeria
3 dl
Kananmunia
3
Sahramia (0,5 g)
1 pkt
Vehnäjauhoja
7 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
2 tl