Sahramikeksit

Sahramikeksit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Nämä rapeat sahramia sisältävät biscotti-keksit ovat oiva naposteltava joulun jälkiruokapöytään.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 50 kpl

  • 150 g manteleita
  • 75 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 pkt sahramia (0,5 g)
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Hienonna mantelit karkeaksi. Sekoita voi, sokeri ja sahrami huokoiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla kun vatkaat. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mantelit ja sekoita ne taikinaan. Vatkaa alhaisella nopeudella, kunnes kaikki on sekoittunut, ei kauempaa. Laita taikina jauhotetulle työtasolle ja rullaa se kahdeksi pitkoksi, jotka ovat yhtä pitkiä kuin uunipelti. Aseta ne leivinpaperilla olevalle uunipellille. Paista pitkoja uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Ota uunipelti pois uunista. Pienennä lämpö 120 asteeseen. Anna pitkojen jäähtyä hieman ja leikkaa ne pitkiksi, ohuiksi paloiksi. Aseta ne takaisin uunipellille, kylkipuoli ylöspäin. Anna kuivua uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat kuivia. Vinkki: Keksit voidaan maustaa monin tavoin. Suklaalla: Korvaa sahrami 2 rkl kaakaojauhetta jauhoja sekoitettaessa. Sekoita taikinan joukkoon 100 g hienonnettua tummaa suklaata samaan aikaan mantelirouheen kanssa. Pähkinäkeksit: Korvaa mantelit vastaavalla määrällä pähkinöitä. Käytä eri lajikkeita, kuten saksanpähkinöitä tai pistaasipähkinöitä. Hasselpähkinät, jotka ensin paistetaan kuumalla paistinpannulla, ovat kokeilemisen arvoisia. Jouluiset keksit: Korvaa sahrami 1 tl inkivääriä, 2 tl kanelia ja 1 tl neilikkaa.

Lisää herkullisia ideoita