Sahramikakku

Sahramikakku

60+ min
Pehmeä sahramikakku sopii erityisesti joulunajan kahvipöytään. Tarjoile sahramikakku marjojen, pistaasipähkinöiden ja kermavaahdon kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/sahramikakku/

Tee näin:

Sahramikakku
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi 20x20 cm kokoiseen uunivuokaan.
  • Valmista sahramikakun taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon raejuusto, maito ja vispikerma.
  • Raasta mantelimassa karkeasti ja sekoita keskenään jauhojen, sahramin ja mantelien kanssa.
  • Kaada taikina uunivuokaan. Paista sahramikakkua uunin keskitasolla noin 50–55 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Tarjoile jäähtynyt sahramikakku marjojen, kermavaahdon ja pistaasipähkinöiden kera.
Valmis!
Vinkki

Voit käyttää kakun teossa myös isompaa vuokaa, mutta silloin sahramikakusta ei tule yhtä korkea.

Ainekset

Sahramikakku
Kananmunia
4
Hienosokeria
1 dl
500 g
2 dl
2 dl
Mantelimassaa
200 g
Vehnäjauhoa
1 dl
Sahramia
(0,5g) 1 pkt
Hienonnettuja paahdettuja mantelia
1 dl
Tarjoiluun
Marjat esimerkiksi karhunvatukoita tai vadelmia
Hienonnettuja pistaasipähkinöitä
1 dl