Sahrami-valkosuklaamousse

Sahrami-valkosuklaamousse

Valkosuklaamousse ripauksella sahramia on ihanan ylellinen jälkiruoka. Tarjoile moussen kanssa raikasta appelsiinisalaattia!
https://www.arla.fi/reseptit/sahrami-valkosuklaamousse/

Tee näin:

  • Kaada kerma sekä sahrami kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vaahdota muna ja vatkaa voimakkaasti valkosuklaaseen. Sekoita joukkoon maitorahka ja viimeiseksi vaahdotettu kerma parissa kolmessa erässä nuolijalla nostellen. Jaa mousee annoslaseihin ja anna viilentyä jääkaapissa noin 1 tunti ennen tarjoilua. Pese yksi appelsiineista hyvin ja kuori oranssi kuoren osa ohuesti perunankuorimaveitsellä. Suikaloi kuori. Kuori ja viipaloi appelsiinit. Sulata ja kuumenna sokeri kuivalla paistinpannulla, kunnes se on vaalean ruskeaa. Lisää pannulle appelsiinimehu ja -kuorisuikaleet varovasti ja samalla sekoittaen. Kaada kastike appelsiiniviipaleille. Tarjoa appelsiinisalaatti moussen kanssa.
Valmis!

Ainekset

2 dl
Sahrami (0,25 g)
½ pkt
Valkosuklaa
150 g
Kananmuna
1
1 dl
Appelsiinisalaatti
Makeaa, mehevää appelsiinia
4
Sokeria
1 dl
Tuorepuristettua appelsiinitäysmehua
1 dl