Sabayon

Sabayon

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Sabayon, tai zabaione, on italialainen jälkiruoka joka tarjotaan perinteisesti marjojen ja mantelikeksien kera. Kokeile jo tänään!

Ainekset

Annokset
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 4 kananmunan keltuaista
  • ¾ dl sokeria
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 600 g marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, mansikoita...)
  • 2 rkl sokeria
  • mantelikeksejä

Tee näin:

Tee näin:

Vatkaa kerma kevyesti. Sekoita keltuaiset, sokeri ja sitruunamehu kulhossa joka on ruostumatonta terästä. Aseta kulho kattilaan vesihauteeseen ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Poista seos hellalta ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kerma. Sekoita marjat tomusokeri. Kerrosta kermaa ja marjoja neljään lasiin tai jälkiruokakulhoon. Ripottele päälle murskattuja mantelikeksejä. Koristele sitruunamelissalla.