Sabayon

Sabayon

Sabayon, tai zabaione, on italialainen jälkiruoka joka tarjotaan perinteisesti marjojen ja mantelikeksien kera. Kokeile jo tänään!
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Sabayon

Sabayon, tai zabaione, on italialainen jälkiruoka joka tarjotaan perinteisesti marjojen ja mantelikeksien kera. Kokeile jo tänään!

Annoslukumäärä
  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 4 kananmunan keltuaista
  • ¾ dl sokeria
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 600 g marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, mansikoita...)
  • 2 rkl sokeria
  • mantelikeksejä

Ohjeet

Vatkaa kerma kevyesti. Sekoita keltuaiset, sokeri ja sitruunamehu kulhossa joka on ruostumatonta terästä. Aseta kulho kattilaan vesihauteeseen ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Poista seos hellalta ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kerma. Sekoita marjat tomusokeri. Kerrosta kermaa ja marjoja neljään lasiin tai jälkiruokakulhoon. Ripottele päälle murskattuja mantelikeksejä. Koristele sitruunamelissalla.

Suositellut tuotteet