Rucola-tomaattipiirakka

Rucola-tomaattipiirakka

60+ min
Rucola-tomaattipiirakka sopii on niin brunssille kuin juhliin. Tässä reseptissä piirakan täytteeksi tulee tomaattia, rucolaa, valkosipulia ja Castello-juustoa.

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan rucola-tomaattipiirakka nyppimällä jauhot ja voi yhteen murenevaksi massaksi.
  • Lisää rahka ja työstä seos tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirakkavuokaan. Pistele haarukalla.
  • Anna piirakkapohjan seistä jääkaapissa 30 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna rucola ja tomaatit.
  • Paista valkosipulit voissa isossa paistinpannussa. Lisää rucola ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita kerma ja munat.
  • Laita piirakkapohja uuniin noin 10 minuutiksi.
  • Kaada munaseos piirakkapohjaan, lisää sitten vihannessekoitus ja ripottele päälle juustoa.
  • Paista rucola-tomaattipiirakka uunin alaosassa kypsäksi, n. 30 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Vehnäjauhoa
2½ dl
75 g
¾ dl
Täyte
Valkosipulinkynsiä
3
Rucola
150 g
100 g
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 ripaus
2 dl
Kananmunia
2
Castello® Wästgöta raasteena
1 dl