Risalamande

Risalamande

Arvioi

(0)

Risalamande on perinteinen tanskalainen jouluisin tarjottava jälkiruoka. Risalamande koostuu perinteisesti riisipuurosta, kermavaahdosta ja rouhituista manteleista.

Ainekset

Annokset

Riisipuuro

Lisäksi

  • 2 dl lämmintä punaista marja- tai kirsikkakastiketta

Tee näin:

Tee näin:

Riisipuuro: Tuo vesi ja riisi kiehuvaksi kattilassa. Keitä riisiä kohtalaisella lämmöllä ja koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia. Lisää maito ja keitä puuroa matalalla lämmöllä, edelleen koko ajan sekoittaen, noin 10 minuuttia. Peitä kattila ja keitä noin ½ tuntia. Sekoita silloin tällöin. Laita puuro katettuna jääkaappiin, kunnes se on kylmää - mieluiten seuraavaan päivään asti. Ota 1 kokonainen manteli sivuun ja hienonna loput. Sekoita riisipuuro, vaniljansiemenet, sokeri ja jauhetut mantelit yhteen. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja taita se varovasti puuroon kokonaisen mantelin kera. Laita risalamande katettuna jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Mausta maun mukaan.

Vinkki

Vinkki: Jos riisipuuroa syödään kanelisokerin ja voin kanssa, niin mausta puuro teelusikallisella karkeaa suolaa.