Risalamande

Risalamande

Risalamande on perinteinen tanskalainen juoluisin tarjoiltava jälkiruoka. Risalamandessa riisipuuroon sekoitetaan kermavaahtoa, vaniljaa ja mantelirouhetta.
https://www.arla.fi/reseptit/risalamande/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan risalamande keittämällä ensin riisipuuro. Keitä vesi ja riisi kiehuvaksi kattilassa. Keitä riisiä kohtalaisella lämmöllä ja koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia.
  • Lisää maito ja keitä puuroa matalalla lämmöllä, edelleen koko ajan sekoittaen, noin 10 minuuttia. Peitä kattila ja keitä noin ½ tuntia. Sekoita silloin tällöin.
  • Ota valmis riisipuuro liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Laita puuro peitettynä jääkaappiin, anna jäähtyä kunnes puuro on kylmää - mieluiten seuraavaan päivään asti.
  • Ota 1 kokonainen manteli sivuun ja hienonna loput Sekoita riisipuuro, vaniljansiemenet, sokeri ja jauhetut mantelit yhteen.
  • Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja sekoita se varovasti puuroon kokonaisen mantelin kera.
  • Laita risalamande peitettynä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Mausta valmis risalamande maun mukaan ja tarjoile.
Valmis!
Vinkki

Vinkki: Jos riisipuuroa syödään kanelisokerin ja voin kanssa, niin mausta puuro teelusikallisella karkeaa suolaa.

Ainekset

Riisipuuro
Vettä
3 dl
Puuroriisiä
180 g
1 l
Kuorittuja manteleita
100 g
Vaniljatangon siemenet
2
Sokeria
4 rkl
2½ dl
Lisäksi
Lämmintä punaista marja- tai kirsikkakastiketta
2 dl