Risalamande

Risalamande

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Risalamande on perinteinen tanskalainen juoluisin tarjoiltava jälkiruoka. Risalamandessa riisipuuroon sekoitetaan kermavaahtoa, vaniljaa ja mantelirouhetta.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Riisipuuro

Lisäksi

  • 2 dl lämmintä punaista marja- tai kirsikkakastiketta

Tee näin:

Tee näin:

Riisipuuro: Keitä vesi ja riisi kiehuvaksi kattilassa. Keitä riisiä kohtalaisella lämmöllä ja koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia. Lisää maito ja keitä puuroa matalalla lämmöllä, edelleen koko ajan sekoittaen, noin 10 minuuttia. Peitä kattila ja keitä noin ½ tuntia. Sekoita silloin tällöin. Laita puuro peitettynä jääkaappiin, anna jäähtyä kunnes puuro on kylmää - mieluiten seuraavaan päivään asti.

Ota 1 kokonainen manteli sivuun ja hienonna loput. Sekoita riisipuuro, vaniljansiemenet, sokeri ja jauhetut mantelit yhteen. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja sekoita se varovasti puuroon kokonaisen mantelin kera. Laita risalamande peitettynä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Mausta maun mukaan.

Vinkki

Vinkki: Jos riisipuuroa syödään kanelisokerin ja voin kanssa, niin mausta puuro teelusikallisella karkeaa suolaa.