Risalamande vadelmakastikkeen kera

Risalamande vadelmakastikkeen kera

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Valmista perinteinen tanskalainen joulun jälkiruoka risalamande vadelmakastikkeen kera tällä helpolla reseptillä. Koristele annokset kuivatuilla karpaloilla.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1 vaniljatanko
  • 3 dl vettä
  • 180 g puuroriisiä (n. 2,5 dl)
  • 1 l Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 2½ dl vaniljakastiketta
  • 50 g makeita, hienonnettuja manteleita

Vadelmakastike ja karpaloita

  • 400 g pakastevadelmia
  • 100 g kuivattuja karpaloita
  • 1½ dl vettä
  • 3 rkl sokeria

Tee näin:

Tee näin:

Halkaise vaniljatanko ja kaavi pois siemenet - säästä jyvät risalamandea varten. Keitä vesi, riisi ja vaniljatanko kiehuvaksi kattilassa. Keitä riisiä kohtalaisella lämmöllä, sekoittaen, noin 2 minuuttia. Lisää maito ja keitä puuroa matalalla lämmöllä, edelleen sekoittaen, noin 10 minuuttia. Peitä kattila ja keitä noin 35 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Laita puuro peitettynä jääkaappiin, anna jäähtyä kunnes puuro on kylmää - mieluiten seuraavaan päivään asti.

Lisää vaniljacreme pakastimeen noin ½ tunniksi. Paahda mantelit kuivalla pannulla korkeassa lämpötilassa noin 2 minuuttia. Vähennä lämpö kohtalaiselle lämmölle ja paahda manteleita noin 2 minuuttia, edelleen sekoittaen, kunnes ne saavat kultaisen värin. Anna manteleiden jäähtyä kokonaan.

Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita se yhdessä riisipuuron, vaniljansiementen, manteleiden ja suolan kanssa. Mausta maun mukaan ja laita risalamande katettuna jääkaappiin tarjoiluun asti.

Vadelmakastike ja karpaloita: Laita vadelmat, karpalot, vesi ja sokeri pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta ja kypsennä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia. Mausta maun mukaan.

Vinkki

Vinkki: Voit tehdä sekä risalamanden että vadelmakastikkeen edellisenä päivänä. Lämmitä kastike ennen tarjoilua.