1½ dl | |
Valkosipulinkynttä puserrettu
|
2 |
Dijon sinappia
|
1½ tl |
Tuorepuristettua sitruunamehua
|
1 rkl |
Suolaa
|
1 ripaus |
Vettä
|
4 l |
---|---|
Sitruuna viipaloituna
|
1 |
Tuoretta tilliä
|
|
Laakerinlehteä
|
2 |
Mustapippureita
|
10 |
Sokeria
|
1 tl |
Sormisuolaa
|
1½ rkl |
Ravun saksia (n. 1,75 kg)
|
12 |
Viipaletta ciabattaa
|
16 |
---|---|
Hienonnettua, tuoretta tilliä (myös oksat)
|
2 rkl |
Merisuolaa
|
1 ripaus |
Sitruuna lohkoina
|
Ravut ovat herkullisia vuodenajasta riippumatta, mutta Euroopassa niitä on eniten kesällä, jolloin niitä on todennäköisesti eniten saatavilla ja ne ovat edullisimmillaan. Raikas, mausteinen sitruuna ja tilli tuovat ruokaan kesäistä tunnelmaa, ja valkosipuli tasapainottaa happamuutta.
Ravun klassisia lisukkeita ovat paahdetut, muussatut tai paistetut perunat, maissit, haudutetut parsat tai paahdetut juurekset. Jos olet seikkailunhaluisempi, kokeile höyrystää artisokkia voissa tai sekoittaa nuudeleita seesaminsiemeniin, inkivääriin ja maapähkinäkastikkeeseen. Nämä lisukkeet vievät ravun sakset takuulla uudelle tasolle!
Valkosipulivoikastike on yksinkertaisin ja yksi herkullisimmista tavoista maustaa ravun sakset. Sen valmistaminen on niinkin yksinkertaista kuin sulattaa voi, lisätä joukkoon murskattu valkosipuli ja keittää, kunnes valkosipuli muuttuu läpinäkyväksi. Lisäksi, kuten useimmat äyriäisruoat, myös tartar-kastike on takuuvarma menestys. Yhdistä vain sitruunamehu, tilli ja majoneesi, ja lopputulos on mielettömän herkullinen.
Ravun sakset ovat visuaalisesti näyttäviä, ja ne voidaan tarjoilla yksinkertaisessa valkoisessa kulhossa. Vaihtoehtoisesti voit asettaa ne tarjolle isolle vadille, jonka keskelläon maukas dippikastike. Järjestä tällöin ravun sakset ympyrän muotoon dipin ympärille.