Raparperijäädyke ja kanelimantelit

Raparperijäädyke ja kanelimantelit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Hapan raparperi on yksi kesän ykkösraaka-aineista. Tässä reseptissä hapan raparperi yhdistyy makeaan jäädykkeeseen ja herkullisiin kanelimanteleihin. Täydellinen makuelämys on syntynyt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Raparperihilloke

  • 250 g raparperia n. 1 cm viipaleina
  • 85 g sokeria
  • 1 vaniljatanko

Jäädyke

Kanelimantelit

  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • 25 g manteleita

Tee näin:

Tee näin:

Raparperihilloke

Yhdistä raparperi ja sokeri kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi vaniljansiemenet. Lisää ne vaniljatangon kanssa kattilaan. Peitä kannella ja kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen. Anna raparperin kiehua hyvin miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmeää, noin 5-10 minuuttia riippuen lajikkeesta ja koosta. Jäähdytä hilloke ja laita se jääkaappiin jäähtymään kokonaan.

Jäädyke

Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria pienessä kulhossa. Vatkaa keltuaiset ja 3 rkl sokeria vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi isossa kulhossa, johon mahtuu koko jäämassa. Vatkaa kerma kolmannessa kulhossa. Poista vaniljatanko raparperihillokkeesta ja sekoita hilloke keltuaisvaahtoon. Käännä kermavaahto muna-raparperi seokseen ja käännä lopulta varovasti valkuaisvaahtoon. Laita jäämassa muottiin tai kulhoon, kansi päälle ja pakastimeen.

Kanelimantelit

Karamellisoi sokeri pannulla kohtalaisella lämmöllä. Vähennä lämpöä, lisää kaneli ja sen jälkeen mantelit. Kääntele manteleita karamellissa muutaman minuutin ajan ja jäähdytä ne leivinpaperin päällä. Ota jäädyke pois pakastimesta ja laita se jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Tee jäädykkeestä palloja ja ripottele päälle kanelimanteleita.

Vinkki

Vinkkejä: Raparperijäädyke voidaan tarjoilla myös tuoreiden mansikoiden tai vadelmien, ylimääräisen annoksen raparperihilloketta tai pienien marenkien tai makronien kera.

Katso myös nämä