Raparperijäädyke ja kanelimantelit

Raparperijäädyke ja kanelimantelit

Hapan raparperi on yksi kesän ykkösraaka-aineista. Tässä reseptissä hapan raparperi yhdistyy makeaan jäädykkeeseen ja herkullisiin kanelimanteleihin. Täydellinen makuelämys on syntynyt!
https://www.arla.fi/reseptit/raparperijaadyke1/

Tee näin:

Raparperihilloke
  • Yhdistä raparperi ja sokeri kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi vaniljansiemenet. Lisää ne vaniljatangon kanssa kattilaan. Peitä kannella ja kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen. Anna raparperin kiehua hyvin miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmeää, noin 5-10 minuuttia riippuen lajikkeesta ja koosta. Jäähdytä hilloke ja laita se jääkaappiin jäähtymään kokonaan.
Jäädyke
  • Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria pienessä kulhossa. Vatkaa keltuaiset ja 3 rkl sokeria vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi isossa kulhossa, johon mahtuu koko jäämassa. Vatkaa kerma kolmannessa kulhossa. Poista vaniljatanko raparperihillokkeesta ja sekoita hilloke keltuaisvaahtoon. Käännä kermavaahto muna-raparperi seokseen ja käännä lopulta varovasti valkuaisvaahtoon. Laita jäämassa muottiin tai kulhoon, kansi päälle ja pakastimeen.
Kanelimantelit
  • Karamellisoi sokeri pannulla kohtalaisella lämmöllä. Vähennä lämpöä, lisää kaneli ja sen jälkeen mantelit. Kääntele manteleita karamellissa muutaman minuutin ajan ja jäähdytä ne leivinpaperin päällä. Ota jäädyke pois pakastimesta ja laita se jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Tee jäädykkeestä palloja ja ripottele päälle kanelimanteleita.
Valmis!
Vinkki

Vinkkejä: Raparperijäädyke voidaan tarjoilla myös tuoreiden mansikoiden tai vadelmien, ylimääräisen annoksen raparperihilloketta tai pienien marenkien tai makronien kera.

Ainekset

Raparperihilloke
Raparperia n. 1 cm viipaleina
250 g
Sokeria
85 g
Vaniljatanko
1
Jäädyke
Munanvalkuaista
2
Sokeria
4 rkl
Munankeltuaista
2
2½ dl
Kanelimantelit
Sokeria
2 rkl
Jauhettua kanelia
½ tl
Manteleita
25 g