Raikas minttusuklaarahka

Raikas minttusuklaarahka

25 minuuttia
Makea minttusuklaarahka sulaa suussa ja sopii raskaankin illallisen päätteeksi nautittavaksi.

Tee näin:

  • Valmista minttusuklaarahka paloittelemalla ensin noin 150 g suklaata kattilaan. Kaada sekaan öljy.
  • Sulata suklaa vesihauteessa. Nosta tasaiseksi sulanut suklaa kattilassaan hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.
  • Vatkaa sillä välin vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita vaahdon joukkoon maitorahka, vaniljajogurtti, sokeri ja vanilliinisokeri.
  • Kun suklaa on hieman jäähtynyt, sekoita myös se rahkan joukkoon.
  • Pilko loput suklaat pieneksi muruksi. Siirrä suklaasta osa syrjään koristelua varten. Sekoita suurempi osa suklaamuruista rahkan sekaan.
  • Annostele minttusuklaarahka kulhoihin. Viimeistele minttusuklaarahka syrjään laitetuilla suklaamuruilla.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.

Ainekset

Minttusuklaata
200 g
Öljyä
1 rkl
2 dl
250 g
Perinteinen Vaniljajogurtti 150 g
150 g
Sokeria
½ dl
Vaniljasokeria
1 tl